„Mercedes-Benz“ atsisveikina su mechaninėmis pavarų dėžėmis

„Mercedes-Benz“ kompanija jau nuo kitų metų planuoja visiškai atsisakyti automobilių su mechaninėmis pavarų dėžėmis, rašo vokiečių „Automobilwoche“.

„Mercedes-Benz“ kompanija jau nuo kitų metų planuoja visiškai atsisakyti automobilių su mechaninėmis pavarų dėžėmis.<br>www.pixabay.com nuotr.
„Mercedes-Benz“ kompanija jau nuo kitų metų planuoja visiškai atsisakyti automobilių su mechaninėmis pavarų dėžėmis.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 2:28 PM

Anot pranešimo, kadangi automobilių pramonė vis dažniau atsisuka į elektromobilius ir hibridus, o tokiuose modeliuose mechaninės pavarų dėžės neįmanomos, vokiečiai jų ketina atsisakyti visai. Vokiečiai sistemingai atsisako tokių pavarų dėžių. Amerikos rinkai skirtuose modeliuose tokių dėžių nėra jau daug metų.

Šiuo metu „Mercedes“ su mechanika gali užsisakyti europiečiai, tačiau tokios dėžės montuojamos tik į nedidelius A, B ir CLA klasės modelius ir tai tik į pradines pačias paprasčiausias modifikacijas. Į visus didesnius montuojamos tik automatinės pavarų dėžės.

Beje, ne tik prabangių automobilių gamintojai ketina atsisakyti mechaninių pavarų dėžių. Pavyzdžiui, „Volkswagen“ dar pernai teigė, kad būsimuose modeliuose greičiausiai nebeliks mechaninių pavarų dėžių. Naujos kartos „Tiguan“ modelis jau nebebus parduodamas su tokiomis dėžėmis.

Aston Martin“ tokių pavarų dėžių nebemontuos į savo modelius jau nuo šių metų pabaigos, o tokie gamintojai kaip „Ferrari“ ar „Lamborghini“ jų neturi apie dešimt metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.