Nebegaudami kokybiškų paslaugų rusai niršta: nusprendė paduoti į teismą autogigantus

Prieš Rusiją nukreiptos Vakarų sankcijos jaučiamos ir automobilių sektoriuje. Visų pirma, draudžiamas technologijų eksportas į Rusiją sumažina detalių kiekį, o ir pačios Rusijos automobilių gamintojams tenka imtis primityvesnių mašinų gamybos. Bet tai – dar ne viskas.

Prieš Rusiją nukreiptos Vakarų sankcijos bus jaučiamos ir automobilių sektoriuje.<br>„Volkswagen“ nuotr.
Prieš Rusiją nukreiptos Vakarų sankcijos bus jaučiamos ir automobilių sektoriuje.<br>„Volkswagen“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 10:49 AM

„Visuomeninė vartotojų iniciatyva“ nusprendė duoti į teismą „General Motors“, „Toyota“, „Volkswagen“ grupės atstovus, nes jaučia, kad yra pažeidžiamos automobilių pirkėjų teisės.

Pirmasis ieškinys iškeltas „Toyota“ atstovams, nes, kaip teigia „Visuomeninė vartotojų iniciatyva“, šios markės automobilių pirkėjai Rusijoje nebegali gauti būtinų paslaugų – pakaitinio automobilio, remonto, priežiūros, nemokamo gamybos defektų šalinimo. Ieškovai ragina areštuoti „Toyota“ turtą ir sąskaitas Rusijoje. Japonų automobilių gamintojas teigia, kad tokios pretenzijos neturi pagrindo.

Pasak „Toyota“ atstovų, tik vietinės atstovybės užsiima automobilių priežiūra, o ne pats gamintojas. O atstovybės nebeteikia visų vairuotojams reikalingų paslaugų, nes nebegauna detalių. O jų nebegauna, nes, kaip teigia „Toyota“, sutriko tiekimo grandinės. „Toyota“, kaip ir kiti automobilių gamintojai, kurie sulauks tokių pretenzijų, teisinsis force majeure.

Sankcijomis uždraustas technologijų importas į Rusiją. Nuo to stipriai nukentės automobilių sektorius. Vietiniai Rusijos automobilių gamintojai jau praktiškai susitaikė su mintimi, kad ateityje gali tekti gaminti mašinas be elektroninių stabilumo sistemų, ABS ir net automatinių transmisijų.

Tačiau tai paveiks ir tuos žmones, kurie spėjo įsigyti automobilius prieš bet kokias sankcijas, nes jiems anksčiau ar vėliau ims trūkti detalių. Kai kurių jų galima gauti iš kitų rinkų – pavyzdžiui, Kinijos. Tačiau atstovybės tiekia tik originales detales, kurių dabar tikrai ims trūkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.