„Aurum 1006 km lenktynėse“ varžėsi ir decibelų drago entuziastai

Palangoje vykstančių „Aurum 1006 km lenktynių“ gerbėjai jau seniai išsiaiškino, kuo šios lenktynės panašios į automobilių sporto karalienę „Formulę1?“

 „Aurum 1006 km lenktynėse“ varžėsi ir decibelų drago entuziastai<br> Vytauto Pilkausko ir Andriaus Lauciaus nuotr.
 „Aurum 1006 km lenktynėse“ varžėsi ir decibelų drago entuziastai<br> Vytauto Pilkausko ir Andriaus Lauciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2022, 8:39 PM

Tik viena vienintele rungtimi, po kurios neretam žiūrovui, lygiai taip kaip ir „Formulėje1“, prisireikia ausų kamštelių. Tai kurtinantis decibelų arba dB Drag – visame pasaulyje populiarios automobilių garso sistemų entuziastų varžybos, kuriose kiekvienas bando įrodyti, kieno automobilyje sumontuota garso sistema galingesnė, matuojant uždaro ar atviro automobilio tūrio vienete skleidžiamo garso lygį decibelais.

Net 40 renginio dalyvių kovojo dėl pripažinimo ir prizų, o galingos garso sistemos drebino orą. O ką daryti tiems, kam ši atrakcija tiesiog atgrasi, o galingų sistemų skleidžiami garsai skaudina ausis?

Organizatoriai greitai rado išeitį. Pasiūlė bent laikinai pasislėpti garsui nepralaidžiame „Rockwool“ garaže, kokį firmos meistrai pasiūlė pramogų zonoje, ir tegu tie dB drag‘o medžiotojai plėšosi į valias.

Regis, jie nesiplėšė, tačiau prizus susižėrė. Daugiausia – 163,05 decibelų su savo BMW E39 išspaudė „Extreme Plus“ klasės nugalėtojas Richard Rings.

Antras toje pačioje klasėje ir absoliučioje įskaitoje liko Anton Vinickij („Renault megane 157,93 db., o trečias tiek šioje, tiek ir bendroje garsiausių įskaitoje liko Gintas Žinevičius („Audi A4 156,72 db.)

„Extreme“ klasės finalininkas Karolis Pliauška buvo kiek „tylesnis“ – „Audi A3“, 157,16 db.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.