Sukūrė sistemą bepiločiams automobiliams: paaiškino, kaip kelių policija tikrins dokumentus

Amerikiečių „Embark“ kompanija parodė naują sistemą, kuri skirta bepiločiams automobiliams bendrauti su teisėsauga, pavyzdžiui, sustabdžius automobilį kelių policininkams.

Amerikiečių „Embark“ kompanija parodė naują sistemą, kuri skirta bepiločiams automobiliams bendrauti su teisėsauga.<br>www.pixabay.com nuotr.
Amerikiečių „Embark“ kompanija parodė naują sistemą, kuri skirta bepiločiams automobiliams bendrauti su teisėsauga.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 10:16 AM

Sistema sugeba atskirti iš paskos privažiuojantį policijos automobilį su įjungtais švyturėliais. Tiesa, tokiu atveju sistema vaizdą perduoda operatoriui, kuris yra ne automobilyje, o operacijų centre. Operatorius priima sprendimą, ką automobiliui daryti. Ar reikia sustoti, ar reikia tiesiog duoti kelią ir tęsti kelionę.

Jeigu priimtas sprendimas sustoti, automobilis sustoja šalikelėje. Tokiu atveju policininkas gali kalbėtis su operatoriumi nuotoliniu būdu – automobilyje skelbiamas telefono numeris, kuriuo reikia paskambinti. Prireikus operatorius per atstumą gali atblokuoti specialų seifą, kuriame saugomi automobilio dokumentai. Šiuo atveju tai taikoma sunkvežimiams, kur gali būti laikomi krovinio dokumentai, leidimai ir pan.

Patikrinus popierius policininkas juos grąžina į seifą ir automobilis gali tęsti kelionę. Ši sistema kuriama kartu su JAV Teksaso eismo saugumo tarnyba.

Nors ši sistema kuriama sunkvežimiams, pranešime rašoma, kad ją nesunkiai galima pritaikyti bet kokiam autonominiam automobiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.