Dvi įmonės susipešė dėl legendinio automobilio: kuo jis toks vertingas?

Neseniai pranešta, kad bandoma atgaivinti legendinę automobilių konstravimo įmonę „DeLorean“. Tačiau nespėjo jie paskelbti, kad bando kurti naują automobilį, kai iš karto buvo paduoti į teismą – įmonę intelektinės nuosavybės vagyste apkaltino automobilių pramonės nykštukas „Karma Automotive“.

Neseniai pranešta, kad bandoma atgaivinti legendinę automobilių konstravimo įmonę „DeLorean“.<br>www.unsplash.com nuotr.
Neseniai pranešta, kad bandoma atgaivinti legendinę automobilių konstravimo įmonę „DeLorean“.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 8:53 AM, atnaujinta Aug 23, 2022, 9:03 AM

„Karma“ atstovai teisme pateikė dokumentus, kuriuose įrodinėjama, kad jie gerokai anksčiau rengėsi atgaivinti „DeLorean“ automobilį ir pritaikyti jo legendinį dizainą šiuolaikiniams standartams.

Anot „Karma Automotive“ atstovų, keletas darbuotojų iš šios įmonės nelegaliai pasisavino dokumentus bei paskaičiavimus, kaip galima būtų įgyvendinti šią idėją, rašo JAV leidžiamas laikraštis „San Antonio Express“.

Beje, vienas iš darbuotojų šiuo metu „De Lorean“ kompanijoje užima generalinio direktoriaus pareigas. Tai Joost'as de Vries. Kitas darbuotojas yra vykdantysis direktorius Alan'as Yuan'as, kiti – vyriausias rinkodarininkas Troy Beetz'as ir „DeLorean“ įmonės viceprezidentas Neilo'as Harris. Ši kompanija tiesiog pasiglemžė idėją, susirado investuotoją ir sukūrė savo įmonę. Būtent šie žmonės ir įvardijami atsakovais byloje dėl intelektinės vagystės.

„Karma“ kompanija viešai neatskleidžia, kokią konkrečiai informaciją pasisavino atsakovai. Tačiau į spaudą pateko informacija, kad kaltinamieji į savo asmeninius el. paštus persisiuntė informaciją apie planuojamą elektros pavarą, akumuliatorius ir jų tiekėjus.

Žinoma, visus kaltinimus atsakovai kategoriškai neigia.

Pirmuosius eskizus atgimusi „DeLorean“ parodė šių metų gegužę. Tai turėtų būti keturių vietų elektromobilis su į viršų pakeliamomis durimis, kokias turėjo ir originalus praėjusio amžiaus modelis.

Atsakydami į „Karma Automotive“ priekaištus jie teigia, kad automobilis turi labai unikalų dizainą, primenantį originalų modelį ir neturintį nieko bendro su „Karma“ kuriamais automobiliais. O „Karmos“ bandymas gaminti „DeLorean“ automobiliui šiuolaikinę versiją žlugo dėl to, kad jie nesugebėjo rasti finansavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.