„Tesla“ gamins ne tik automobilius: pirkėjus pasieks pirmieji sunkvežimiai

„Tesla“ savininkas Elonas Muskas paskelbė, kad pagaliau pradės gaminti pirmuosius sunkvežimius, pavadintus „Semi“. Pirkėjai pirmuosius egzempliorius turėtų pradėti gauti šių metų pabaigoje.

www.biznews.com nuotr.
www.biznews.com nuotr.
hypebeast.com nuotr.
hypebeast.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 10:08 AM

Pirmą kartą šis elektra varomas sunkvežimis buvo parodytas prieš penkerius metus. Tada buvo skelbiama, kad pirmieji pirkėjai jį galės įsigyti 2019 m.

Deja, projektą teko atidėti net trejiems metams, o ir dabar nėra aišku, ar tikrai pirmieji pirkėjai juos gaus šiemet.

E.Muskas teigė, kad pirmieji „Tesla Semi“ galės vienu krovimu nuvažiuoti iki 500 mylių, t .y., daugiau kaip 800 km. Tačiau jis nepaminėjo, kiek gi jie gali kainuoti.

Pirmoji versija buvo, kad „Tesla Semi“ kainuos nuo 180 tūkst. dolerių, bet specialistai sako, kad sunkvežimis tikrai kainuos daugiau negu 200 tūkst. dolerių.

„Semi“ turi keturis elektros variklius. Preliminariai jis tuščias ir be puspriekabės, iš vietos iki 100 km/val. galės įsibėgėti vos per penkias sekundes, o su 40 tonų svorio puspriekabe tą patį greitį pasieks per 20 sekundžių. Tačiau oficialiai nėra patvirtintos nei kainos, nei tikslūs techniniai duomenys, dėl to ir abejojama, ar „Tesla Semi“ tikrai šiemet atsiras rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.