„Xiaomi“ turi didingų planų: ketina tapti didžiausiu automobilių gamintoju pasaulyje

Kinijos elektronikos gigantas „Xiaomi“ turi didingų planų susijusių su automobiliais. „Xiaomi“ įkūrėjas Lei Jun‘as pareiškė, kad ketina tapti didžiausiu automobilių gamintoju pasaulyje. Jis teigia, kad vos prieš 500 dienų įkurta kompanija „Xiaomi Auto“ demonstruoja stebėtiną sėkmę. Šiuo metu ji susikoncentravusi ties bepilotės sistemos automobiliams kūrimu, anot Lei Jun‘as, tai yra automobilizmo ateitis.

Kinijos elektronikos gigantas „Xiaomi“ turi didingų planų susijusių su automobiliais.<br>www.unsplash.com nuotr.
Kinijos elektronikos gigantas „Xiaomi“ turi didingų planų susijusių su automobiliais.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 11:17 AM

„Xiaomi Auto“ galbūt ir atsilieka nuo konkurentų automobilių versle, tačiau per 500 dienų pasiektas progresas pranoko net optimistiškiausius lūkesčius“, – teigė Lei Jun‘as.

„Xiaomi Auto“ jau bando savo sukurtas bepilotes sistemas realiame eisme. Paruoštą serijinei gamybai automobilį kinai ketina parodyti publikai jau po pusantrų metų.

Kol kas kaip pagrindinius konkurentus „Xiaomi Auto“ savininkas įvardino Kinijos bepiločių sistemų gamintojus – „Nio“, „Xpeng Motors“ ir „Li Auto“. Kažkodėl kinas visai pamiršo, kad pasaulyje egzistuoja tokios kompanijos kaip „Volkswagen“, „Toyota“, „Stellantis“ ir daugybė kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.