Ieva Mackevičienė papasakojo apie mėgstamiausius elektromobilio privalumus ir išbandė „Volkswagen ID.4“

Verslininkė, nuomonės formuotoja Ieva Mackevičiene išmėgino vieną populiariausių „Volkswagen“ elektromobilių Lietuvoje ID.4. „Volkswagen“ prekės ženklo vadovui Baltijos šalims Justui Nekrošiui žinoma moteris atskleidė, kodėl ją iškart sužavėjo elektra varomi automobiliai bei kokius didžiausius jų privalumus įžvelgia.

„Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Baltijos šalims pasakojo, kad iki šiol Lietuvoje parduota apie 300 šio modelio automobilių.
„Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Baltijos šalims pasakojo, kad iki šiol Lietuvoje parduota apie 300 šio modelio automobilių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 9:00 AM

„Kaip visureigis. Labai graži, labai!“ – pirmąjį įspūdį pakomentavo žinoma moteris, išvydusi sodriai raudonos spalvos automobilį. Judviejų su Justu tikslas buvo pasivažinėti elektromobiliu ir geriau susipažinti su ID.4 modeliu. Prie vairo sėdo Ieva, o Justas pasiūlė pavasarišką maršrutą – ten kur daug žalumos, į Vingio parką. Justui ėmus vardinti funkcijas, Ieva įdėmiai klausėsi ir pritariamai šypsojosi.

„Dar nesu sėdėjusi tokiame automobilyje“, – prisipažino moteris. Smagiai nusiteikę, pašnekovai leidosi į kelią.

Elektromobilio privalumai

Anot Ievos, tai, kad yra speciali eismo juosta, skirta elektromobiliams, jai yra vienas didžiausių šių transporto priemonių privalumų. Moteris pašnekovui atskleidė, jog šia juosta naudojasi kiekvieną dieną.

Ieva pralinksmėjo, Justui pajuokavus apie degalinę: „Kaip vadinasi toji vieta, kur gali nusipirkti kavos?“ „Taip, kai vairuoji elektromobilį, degalinėje sustoji tik tam, kad nusipirktum kažką skanaus,“ – linksmai pritarė ji.

Riedant elektromobiliu, iš Ievos veido nedingo šypsena. Ji domėjosi ir techniniais naujosios transporto priemonės aspektais: „Ką dar gali papasakoti apie šio elektromobilio specifiką?“ – teiravosi Justo Nekrošiaus.

Justas paaiškino, kad šio modelio tikslas – būti tinkamu visiems: „ID elektromobiliai skirti ne milijonieriams, o milijonams“. Justo įsitikinimu, šis automobilis turėtų būti visų lietuvių mėgstamiausias – pasak jo, mūsų tautiečiai labai mėgsta visureigius. „Šis – tarsi elektrinė „Tiguan“ versija,“ – vaizdžiai palygino Justas.

Puikios ateities perspektyvos

„Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Baltijos šalims pasakojo, kad iki šiol Lietuvoje parduota apie 300 šio modelio automobilių. Tačiau pasak jo, tai tik maža dalis to, ką tikimasi parduoti ateinančiais metais, nes numatoma, kad vien šiemet pardavimai augs keturgubai.

„Didele paskata tapo įstatymas, leidžiantis įmonėms nuo šių metų elektromobiliams, kurių kaina iki 50 tūkst. eurų, atskaityti PVM. Paskelbus apie šią lengvatą, susidomėjimas elektra varomomis transporto priemonėmis nepaprastai išaugo, gauname nemažai užklausų ir dėl būtent ID.4 modelio,“ – pasakojo J. Nekrošius.

Ievos manymu elektromobiliai yra moderni, naujoviška ir novatoriška transporto priemonė. Moteris pasakojo, kad, jai sumanius įsigyti elektromobilį, tokios transporto priemonės neturintys draugai ją atkalbinėjo nuo pirkinio, tačiau ji nusprendė vis dėlto išmėginti naujovę.

Moteris nenusivylė – pasak Ievos, nuo pirmųjų sekundžių ją susižavėjo tyla. „Toji tyla man ir „pardavė“ elektromobilį“ – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.