IIHS ir „Consumer Reports“ rekomendacijose jauniems vairuotojams – 8 „Subaru“ modeliai

Koks turėtų būti pirmasis jauno vairuotojo automobilis? Kai toks klausimas kyla šeimoje, kur ieškoma pirmosios transporto priemonės vairuotojo pažymėjimą jau gavusiam pilnamečiui šeimos nariui, be abejo, prioritetas yra saugumas. Objektyvios ekspertų rekomendacijos – irgi svarbios.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-13 10:00

IIHS (Amerikos greitkelių saugos ir draudimo institutas) ir vartotojų poreikius bei teises analizuojanti „Consumer Reports“ organizacija paskelbė jauniems vairuotojams labiausiai rekomenduotinų automobilių modelių sąrašą. Pripažintų ekspertų rekomendacijos yra pagrįstos dviejų JAV labai gerbiamų organizacijų vertinimais: sąraše yra ir nauji, ir naudoti automobiliai. Į naujų transporto priemonių sąrašą įtraukti keturi 2023 m. „Subaru“ modeliai, o keturi anksčiau gaminti modeliai įvardyti geriausiu pasirinkimu atitinkamuose segmentuose. Jungtinėse Valstijose ir Lietuvoje galiojantis vairuotojų amžiaus cenzas skiriasi, tačiau esminiai pasirinkimo kriterijai yra panašūs.

„Subaru of America, Inc.“ paskelbė, kad IIHS rekomendavo aštuonis „Subaru“ modelius kaip geriausius pasirinkimus tiek naudotoms, tiek naujoms jaunų vairuotojų transporto priemonėms.

Naujų automobilių sąraše ekspertai kaip ypač rekomenduotinus įrašė 2023 metų „Subaru Ascent“, „Subaru Forester“, „Subaru Legacy“ ir „Subaru Outback“ modelius.

Naudotas transporto priemones IIHS ir „Consumer Reports“ ekspertai suskirstė į „Geriausių“ ir „Gerų“ sąrašus, o „Subaru“ modeliai užsitikrino solidžias pozicijas naudotų transporto priemonių geriausių pasirinkimų sąraše: ten pateko 2018 ir 2022 m. „Subaru Impreza“ sedanas arba hečbekas, nuo 2012 m. rugpjūčio gamintas „Subaru Legacy“, 2015–2018 ir 2022 m. „Subaru Outback“ bei 2018 m. ir naujesnis „Subaru Forester“.

„Džiaugiamės, kad už Atlanto bene autoritetingiausiais nepriklausomais vertintojais vadinamos organizacijos rekomenduoja net 8 mūsų atstovaujamo gamintojo modelius jauniems vairuotojams. Saugumas visada buvo svarbiausias „Subaru“ prioritetas, todėl šios rekomendacijos dar sykį patvirtina, kad „Subaru“ užtikrina maksimalų saugumą ir naujiems, ir patyrusiems vairuotojams“, – sako Vykintas Kezys, oficialiosios „Subaru“ atstovybės, UAB „JMA centras“, vadovas.

Šeimoms, ieškančioms saugaus bei praktiško automobilio ką tik baigusiam mokyklą ar kitam jaunam vairuotojui, rekomenduojama rinktis iš 46 naudotų transporto priemonių ir 16 naujų šių metų modelių – tiek įvairių gamintojų modelių yra IIHS ir „Consumer Reports“ sąraše. Jis sudarytas, remiantis išsamiais įvairių kriterijų vertinimais: pavyzdžiui, transporto priemonės tipas, dydis, patikimumas, valdymas avarinėse situacijose, stabdymo kelio efektyvumas, saugos įvertinimai ir draudimo išmokų dydis.

Jauniems vairuotojams rekomenduojamos naujos transporto priemonės yra gavusios IIHS 2023 m. TOP SAFETY PICK arba TOP SAFETY PICK+ vertinimus. Tai reiškia, kad visi modeliai buvo labai gerai įvertinti priekinių bei šoninių susidūrimų testuose, be to, komplimentų vertos ir pagalbinės susidūrimų prevencijos sistemos.

„Consumer Reports“ vertina „Subaru“ kaip geriausią įprastą automobilių prekės ženklą, o „Forester“ yra populiariausias „Consumer Reports“ ataskaitose jau dešimt metų iš eilės. IIHS „TOP SAFETY PICK+“ apdovanojimuose įvairūs „Subaru“ modeliai nuo 2013 metų yra gavę net 69 „TOP SAFETY PICK+“ apdovanojimus – tai daugiau nei bet kuris kitas prekės ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.