„Mercedes-Benz“ išleidžia paskutinę šio automobilio versiją: bus pagaminta tik 1500 vienetų

Prieš 30 metų „Mercedes-Benz“ G klasės automobilis, vadinamas „Gelandewagen“, gavo aštuonių cilindrų variklį. Imta gaminti prabangią šio automobilio versiją, tada jis vadinosi „G500“. Praėjo 30-imt metų ir ekologai nužudė dar vieną kultinį modelį, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Mercedes G500 V8 Final Edition“.<br>Gamintojo nuotr.
„Mercedes G500 V8 Final Edition“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 4:47 PM

Vokiečiai išleidžia paskutinio šio automobilio versiją, kuri taip ir vadinasi – „Final Edition“. Automobilis pagamintas naudojantis visais „Final Edition“ privalumais, kadangi daugelis automobilių gamintojų jau turi tokios patirties, įskaitant ir „Mercedes-Benz“, todėl vokiečiai per daug negalvojo.

Prabangiausią 500-ojo „Gelandewageno“ versiją iš išorės ir iš vidaus pažymėjo specialiais užrašais, kad tai tikrai yra „Final Edition“ ir pasiūlė pirkėjams tris spalvos pasirinkimus: juodą, baltą arba žalią.

Žinoma, pakėlė kainą, tai – garantuotas receptas greitam ir lengvam pelnui. Juk pirkėjai įsigys šiuos automobilius dar ir dėl to, kad jie turės didesnę išliekamąją vertę.

„Mercedes“ planuoja pagaminti pusantro tūkstančio paskutinės serijos automobilių, tai yra, po penkis šimtus visų trijų spalvų.

Juose sumontuotas aštuonių cilindrų, keturių litrų variklis, kuris siekia 421 arklio galią. Už tokį automobilį pirkėjams teks pakloti ne mažiau kaip 200 tūkst. eurų, o užsakymai jau priimami.

Nuo kitų metų, daugiausia ką pasiūlys „Mercedes“ įmonė „Gelandewagen“ pirkėjams, bus šešių cilindrų varikliai, tačiau aštuonių cilindrų varikliai bus montuojami į sportinius AMG automobilius.

Toliau – dar įdomiau. Netrukus turėtų debiutuoti elektra varomas „Gelandewagen“, kuris greičiausiai vadinsis EQG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.