Ispanijoje sudegė keliolika prabangių automobilių su lietuviškais numeriais: žala gali siekti šešiaženklę sumą

Praėjusį sekmadienį skubios pagalbos tarnyba gavo kelis pranešimus, kad privačioje automobilių stovėjimo aikštelėje Calle Rio Danubio gatvėje Nueva Andalūzijoje, Marbėjos priemiestyje, dega automobiliai.

BMW 3 series Sedan.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
BMW 3 series Sedan.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 11:33 AM

Kai atvyko Marbėjos ugniagesiai ir vietos policija, jau buvo per vėlu gelbėti transporto priemones, tačiau pavyko suvaldyti gaisrą, kad jis neišplistų į netoliese esančius pastatus.

Iš viso buvo sunaikinta arba apgadinta 14 automobilių, kurių dauguma – pakankamai prabangūs modeliai. Matyti, kad visos jos buvo su lietuviškais numeriais ir galėjo būti skirtos privačiai nuomai.

Atliekamas tyrimas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos šaltiniai pranešė, kad bus atliekamas tyrimas siekiant išsiaiškinti, kodėl įsiplieskė gaisras, nes jis galėjo kilti dėl padegimo, konstrukcinio ar elektros sistemos gedimo.

Daugelis automobilių gaisrų taip pat kyla dėl degalų nuotėkio į įkaitusį variklį, tačiau atsižvelgiant į tai, kad gaisras kilo tokiu vėlyvu metu, vargu, kad tai būtų tikroji priežastis.

Be oficialaus tyrimo, labai tikėtina, kad jei visos transporto priemonės buvo apdraustos toje pačioje bendrovėje, bus atliekamas papildomas tyrimas, nes bendra sunaikintų transporto priemonių vertė gali siekti šešiaženklę sumą.

Turtingi užsienio svečiai

Į Marbėją atvyksta daug turtingų užsienio turistų iš Rytų Europos ir Artimųjų Rytų, todėl čia pastebimas prabangių automobilių nuomos bumas. Automobiliai matomi tokiose vietose kaip Puerto Banusas ir prie brangių viešbučių, klubų bei restoranų.

Daugeliu atvejų šios mašinos registruotos ne Ispanijoje, o pasibaigus vasaros sezonui būna grąžinamos į savo kilmės šalį.

Parengta pagal euroweeklynews.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.