7 metus iš eilės: Didžiojoje Britanijoje „Lexus“ vėl pripažintas patikimiausiu gamintoju

Automobilių pasaulyje mados gali keistis, tačiau kai kurie dalykai išlieka pastovūs it uola. Tyrimai rodo, kad vienas iš jų – „Lexus“ automobilių patikimumas. Ilgalaikę Japonijos gamintojo modelių kokybę dar kartą patvirtino kasmetinis populiaraus Didžiosios Britanijos portalo „What Car?“ patikimumo tyrimas – šiai markei jau septintą kartą atiteko pirmoji vieta.

„Lexus NX“.<br>Gamintojo nuotr.
„Lexus NX“.<br>Gamintojo nuotr.
„Lexus UX“.<br>Gamintojo nuotr.
„Lexus UX“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 2:04 PM

„Jeigu jums visų svarbiausia patikimumas, „Lexus“ automobilis – pats geriausias pasirinkimas. Taip yra ne tik dėl to, kad šios markės automobiliai retai genda, bet ir dėl to, kad jų prekybos atstovai sklandžiai išsprendžia bet kokias kilusias problemas.

Savininkams tai nieko nekainuoja. Šis prekių ženklas išties pirmauja patikimumo srityje“, – sakė „What Car?“ vartotojų skilties redaktorė ir tyrimo projekto vadovė Claire Evans.

Didžiosios Britanijos portalas „What Car?“ yra patarimų automobilių naudotojams ir pirkėjams lyderis. Puikią reputaciją jis pelnė dėl išsamių tyrimų. Pastarajame dalyvavo beveik 22 tūkst. vairuotojų. Apklaustųjų atsakymai leido nustatyti, kokie automobilių gedimai juos kamuoja realiomis sąlygomis.

Išvadose buvo paminėti 32 prekių ženklai ir 178 jų gaminami skirtingi modeliai. Visų jų amžius siekė iki 5 metų. „Lexus“ šiame tyrime pasiekė 98,3 proc. rodiklį, vertinant vartotojų registruotas problemas, jų sprendimo laiką ir problemų šalinimo kainą.

„Lexus“ rezultatai įspūdingi visose kategorijose, tačiau labiausiai jie išsiskyrė apklausos dalyviams vertinant šeimyninius visureigius. Štai reitingų lentelių viršūnes šturmavo 99,8 proc. patikimumo vertinimą gavęs pirmosios kartos NX modelis.

Jam įkandin sekęs dabartinis antrosios kartos NX pelnė 99,4 proc. įvertį. Trečią poziciją užėmė UX modelis – surinko 99,3 proc. Įspūdinga tai, jog visiems jiems pritrūko tik dešimtųjų procento dalių iki tobulo įvertinimo. „Lexus RX“ gavo 98,6 proc. įvertinimą ir užėmė antrąją vietą tarp didžiųjų SUV modelių.

Visi šie automobiliai yra įsikraunantys hibridai. Tyrimo duomenimis, juose naudojama patikimiausia ir paprasčiausiai taisoma jėgos sistemos technologija.

Beje, nors „Lexus IS“ prekyba buvo nutraukta, savininkai vis dar vertina jo patikimumą: 98 proc. įvertinimą gavęs sedanas užėmė aukščiausią poziciją tarp verslo vadovų automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.