Automobilių gamintojai pasiekė savo: „Euro 7“ standarto nebus

Europos Sąjunga galutinai nutarė, kad iki 2030-ųjų galios dabartiniai taršos standartai ir jie nebus griežtinami. Europos Parlamentas dėl šio nutarimo balsuos lapkričio 1-ąją ir manoma, kad projektui bus pritarta, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Kelių remontas,paraližuotas eismas Vilniuje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kelių remontas,paraližuotas eismas Vilniuje<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 3:26 PM

Projektas numato, kad lengviesiems automobiliams ir mikroautobusams dabartiniai taršos reikalavimai galiotų iki 2030 metų liepos 1 d, o autobusams ir sunkvežimiams iki 2031 metų liepos 1 d.

Ankstesnis projektas numatė, kad taršos reikalavimai turėjo būti sugriežtinti atitinkamai nuo 2025-ųjų ir nuo 2027 metų.

Europarlamentas pasidavė automobilių gamintojų ir kai kurių didžiųjų Europos Sąjungos šalių vyriausybių spaudimui atidėti sugriežtinimus. Diskusijos tęsiasi ištisus metus, nes pirminis projektas buvo paskelbtas dar praėjusių metų lapkritį.

Pagrindinė mintis, kodėl reikia atidėti šių sugriežtinimų galiojimą buvo ta, kad priėmus naujus „Euro 7“ reikalavimus, nebeapsimokės gaminti mašinų su vidaus degimo varikliais, o elektromobilių erai gamintojai dar yra nepasiruošę.

Jeigu Europarlamentas kitą savaitę pritars naujam projektui, Europos Komisija paruoš galutinį ir tikslų įstatymą, o Parlamentas turėtų priimti kitų metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.