Neramumai automobilių gamyklose tęsiasi: „Tesla“ darbuotojai skundžiasi blakėmis

„Tesla“ kompanijos gamyklos esančios Bafale, Jungtinėse Amerikos Valstijose darbuotojai ėmė masiškai skųstis, kad juos puola patalinės blakės, rašo „Carscoops“.

„Tesla“ kompanijos gamyklos esančios Bafale, Jungtinėse Amerikos Valstijose, darbuotojai ėmė masiškai skųstis.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
„Tesla“ kompanijos gamyklos esančios Bafale, Jungtinėse Amerikos Valstijose, darbuotojai ėmė masiškai skųstis.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 2:04 PM

Anot leidinio, skundai, kad puola parazitai dešimtimis užplūdo Amerikos darbų apsaugos tarnybą. Pirmieji tokie neįprasti skundai pasirodė dar lapkričio pradžioje ir jau tada „Tesla“ darbuotojai kaltino įmonės vadovybę, kad problema ignoruojama.

Tik po to, kai gamyklos darbuotojai ėmė kelti nuotraukas ir filmuotą medžiagą su kenkėjais į socialinius tinklus, gamyklos vadovybė susizgribo ir iškvietė kovos su kenkėjais specialistus, tačiau problema iki galo liko neišspręsta.

Be to, atsirado dar viena bėda – visose gamyklos patalpose atsirado didžiulė chemikalų smarvė, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Kvapas tvyro toks aštrus, kad tiesiog neįmanoma dirbti man ir keliems kitiems kolegoms ėmė ašaroti ir perštėti akys, o chemikalų pėdsakai, tiksliau, chemikalų balos liko ant kompiuterių, stalų ir kitų paviršių“, – situacija gamykloje skundėsi likti nežinomu norėjęs „Tesla“ gamyklos darbuotojas.

Keli darbininkai skundėsi svaigstančia galva ir pykinimu. Tuo metu gamyklos vadovai paskubėjo nuraminti darbuotojus, teigdami, kad buvo naudojama cheminė medžiaga „Sterifab“, kuri jau po penkiolikos minučių tampa visiškai nekenksminga.

Ši gamykla pradėjo veikti prieš šešerius metus. Joje gaminamos dalys daugeliui „Tesla“ automobilių bei saulės elementai montuojami ant namų stogų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.