Vokiečiai didina tikslus: štai kiek elektromobilių nori turėti 2030 metais

Vokietijos vyriausybė siekia, kad iki 2030 metų šalies keliais važinėtų bent 15 milijonų elektrinių automobilių. Tai yra didesnis tikslas nei anksčiau. Buvo planuojama pasiekti 14 milijonų elektromobilių, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Vokietijos vyriausybė siekia, kad iki 2030 metų šalies keliais važinėtų bent 15 milijonų elektrinių automobilių.<br>Louis Droege/Unsplash nuotr.
Vokietijos vyriausybė siekia, kad iki 2030 metų šalies keliais važinėtų bent 15 milijonų elektrinių automobilių.<br>Louis Droege/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 4:25 PM

Šis tikslas buvo paskelbtas Vyriausybės koalicijos susitarime. Socialdemokratų partija (SDP), žalieji ir liberalų laisvės demokratų partija (FDP) planuoja sudaryti kitą Europos didžiausios ekonomikos vyriausybę.

Taip pat planuojama iki dešimtmečio pabaigos bent 25 procentais padidinti ir geležinkelio krovinių transportavimą. Tai irgi gerokai ekologiškesnis transportas už sunkiasvorius sunkvežimius.

Žalieji anksčiau reikalavo uždrausti gaminti iškastiniais degalais varomus automobilius iki 2030-ųjų ir sintetinius degalus, vadinamąjį e-kurą, skirti tik pramonės transporto, laivų ir lėktuvų naudojimui. Tačiau nei SDP, nei FDP nepalaikė tokio draudimo, ypač FDP rėmė investicijas į kurą lengviesiems automobiliams.

Kalbant apie elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą, kurios trūkumas laikomas viena pagrindinių kliūčių plačiau naudoti elektrinius automobilius, koalicija išlaikytų Vokietijos dabartinį tikslą – milijoną įkrovimo vietų iki 2030-ųjų. Šiandien šalyje yra 49 tūkst. įkrovos stotelių.

Vyriausybė, norėdama pasiekti šį tikslą, vis tiek smarkiai priklausytų nuo privačių įmonių, kurios finansuotų plėtrą, sakoma susitarime, tačiau privatininkams žadamos, kaip įmanoma sumažinti biurokratines kliūtis ir kitaip skatinti plėtoti įkrovimo stotelių infrastruktūrą neinvestuojant.

O štai Vokietijos valstybė investuotų ten, kur privatininkai nenori, tai yra vietose, nutolusiuose nuo pagrindinių kelių ir miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.