Korėjiečiai pristato naujas padangas: važiuojant sniegu nebereiks grandinių

„Hyundai-Kia“ koncernas paskelbė, kad sukūrė technologiją, kuri leidžia asfaltui skirtomis padangomis važiuoti per gilų sniegą arba ledą, pavyzdžiui, netikėtai užklupus pūgai arba kalnuose, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Dabar bagažinėse vežiojasi grandines, kurias kai kuriais atvejais tenka panaudoti. Tai nepatogu ir užima daug laiko.<br>Pixabay nuotr.
Dabar bagažinėse vežiojasi grandines, kurias kai kuriais atvejais tenka panaudoti. Tai nepatogu ir užima daug laiko.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 3:49 PM

Šios technologijos pagrindas yra ratuose integruotos ir išlendančios specialios grandinės. Naujas išradimas pirmiausia skirtas tiems regionams, kur nėra žiemos, tačiau kartais gali pašalti ar iškristi sniegas, pavyzdžiui, kalnuose.

Dažnai Prancūzijos ar Italijos gyventojai važinėja vasarinėmis padangomis ištisus metus, tačiau pakilus aukščiau, keliai neretai būna padengti sniegu ar ledo sluoksniu. Tokiu atveju naujoji technologija ir praverstų.

Dabar tokių regionų gyventojai bagažinėse vežiojasi grandines, kurias kai kuriais atvejais tenka panaudoti. Tai nepatogu ir užima daug laiko. Naujasis „Hyundai-Kia“ išradimas – tai ratuose sumontuoti specialūs metaliniai apkaustai, jie vieno mygtuko paspaudimu išlenda ir tarsi apglėbia ratą.

Normaliomis sąlygomis šios metalinės apkabos slepiasi padangos protektoriuje ir netrukdo važiavimui asfaltu, tačiau prireikus, vairuotojas mygtuko paspaudimu gali aktyvuoti sistemą, kuri išstumia metalines apkabas iš protektoriaus ir jos pradeda veikti kaip grandinės.

Įveikus sunkiai pravažiuojamą vietą, materialinės apkabos automatiškai vėl grąžinamos į ankstesnę vietą, pasislepia padangos protektoriuje ir automobilis vėl tampa su vasarinėmis padangomis.

Korėjiečiai įtikina, kad tai nėra tiesiog eksperimentas. Jau artimiausiu metu žada pradėti tokių padangų bandymus ir, jeigu jos pasiteisins, bus pradėta masinė gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?