Keistas nutikimas „Tesla“ gamykloje: robotas sužalojo žmogų

„Tesla“ kompanijos gamykloje Amerikoje „Gigatex“, kuri įsikūrusi Ostino mieste, nutiko netikėtas įvykis. Kaip rašo dienraštis „Daily Mail“, vienas iš gamykloje esančių robotų užpuolė šalia buvusį darbininką.

Keistas nutikimas „Tesla“ gamykloje: robotas sužalojo žmogų.<br>„Youtube“ / „Tesla“ stop kadras.
Keistas nutikimas „Tesla“ gamykloje: robotas sužalojo žmogų.<br>„Youtube“ / „Tesla“ stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 4:28 PM

Pastarasis su atviromis rankos ir nugaros žaizdomis buvo nugabentas į ligoninę. Nors „Tesla“ šios žinios nei patvirtino, nei paneigė.

Preliminariais duomenimis, incidentas įvyko pernai. Robotui sugedo valdymo kompiuteris ir jis netikėtai ėmė sklaidytis į visas puses savo didelėmis galūnėmis. Netoliese buvęs darbininkas buvo sužeistas, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Šis robotas buvo skirtas pernešti aliuminio detales, kurios lydomos gamykloje. Darbininkas rimčiau nenukentėjo. Beje, medžiagoje pažymima, kad per praėjusius metus „Tesla“ kompanijoje darbe traumas patyrė vidutiniškai kas 20-tas darbuotojas.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad „Tesla“ intensyvina robotų naudojimą ir net nori sukurti robotą humanoidą, pavadintą „Optimus“, kuris pakeistų žmogų, atliekant tam tikras funkcijas, nes žmogiškųjų išteklių smarkiai trūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?