Keleivių smagumui Londono traukiniuose bus įrengti kartoniniai vairai

Londono traukiniuose gali būti sumontuoti kartoniniai vairai keleiviams, apsimetantiems, kad vairuoja traukinį, sakė Londono meras Sadiqas Khanas, atskleidęs, jog tokią priemonę svarsto „Docklands Light Railway“ (DLR) tarnyba.

Londonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Londonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 9:07 PM

Šį mėnesį bus išbandyti lipdukai su užrašu „Vairuoju traukinį“.

DLR traukiniai yra visiškai automatizuoti ir važiuoja be mašinisto, tačiau juose yra darbuotojas, kritiniu atveju galintis perimti valdymą. Dėl to priekines sėdynes dažnai užima transporto entuziastai, jauni ir seni, apsimetantys vairuojantys traukinį.

Liberalų demokratų Londono asamblėjos narė Caroline Pidgeon paklausė S. Khano, ar šiais metais išriedėsiantys nauji DLR traukiniai skatins šį hobį. Gruodžio 28 d. rašytiniame mero atsakyme sakoma, kad „sausio mėnesį „Transport for London“ (TfL) išbandys vinilinius lipdukus „Vairuoju traukinį“ dešimtyje traukinių ir tiria daugelį kitų klientų ir bendruomenės narių įtraukimo veiklų pristatant naujus DLR traukinius“.

Laiške meras paminėjo, kad TfL apsvarstys, kaip suteikti vaikams DLR traukinio vairavimo potyrį, tam gali pasitarnauti kartoniniai vairai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.