Misija neįmanoma: kodėl „Apple“ vis dar neišleido savo automobilio?

Pasigirdo informacija, kad „Apple“ korporacija kiek stringa su savo automobilio planais, kuriuos bando įgyvendinti jau 10-tus metus, bet panašu, kad jie ir vėl atidedami, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Apple“ korporacija kiek stringa su savo automobilio planais, kuriuos bando įgyvendinti jau 10-tus metus.<br>picture alliance / SvenSimon/Scanpix nuotr.
„Apple“ korporacija kiek stringa su savo automobilio planais, kuriuos bando įgyvendinti jau 10-tus metus.<br>picture alliance / SvenSimon/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 09:26

„Apple“ visada pasižymėjo unikaliais kūriniais, telefonas ar kompiuteris, palyginus su kitais, jie yra neįprasti. Automobilių srityje sugalvoti unikalumą, kuris išsiskirtų iš kitų automobilių, – labai sudėtinga, o kad tai būtų paprastas automobilis su prekės ženklu, kompanijos savininkai nenori.

Prieš 10 metų „Apple“ galvojo, kad į pasaulį paleis pirmą savavaldį automobilį, bet daugybė tiek biurokratinių, tiek ir techninių kliūčių nulėmė, kad projektas taip ir nebuvo įgyvendintas.

Dar 2016 metais „Apple“ automobilio su autonominiu valdymu projektą, pavadintą „Titan“, užšaldė. Po ketverių metų jis buvo reanimuotas, o įmonė dėl automobilio gamybos bandė slapta susitarti su „Hyundai“.

Iš korėjiečių koncerno informacija nutekėjo ir pateko į viešumą, todėl „Apple“ supyko ir nutraukė santykius su Korėjos kompaniją.

Pernai „Bloomberg“ rašė, kad projektas smarkiai pasikeitė, tačiau automobilis visgi numatytas gamybai. Pirmieji pirkėjai galės įsigyti 2026 metais.

Iš autonominio automobilio jis tapo paprastu, bet su galimybe kai kuriais atvejais valdyti jį per atstumą. Be to, buvo numatytas net į kainą įskaičiuotas draudimas avarijos atveju.

Šią savaitę „Bloomberg“ paskelbė dar šiek tiek informacijos – automobilio debiutas nukeltas dviems metam, nes „Apple“ vis dar ieško didelio ir stipraus automobilių gamintojo, kad pasinaudoti gamybos galimybėmis bei nereikėtų statyti nuosavos gamyklos.

Taigi projektas vis dar yra pradinėje stadijoje, nors visam šitam planui amerikiečiai jau išleido kelias dešimtis milijardų dolerių ir dar visai neaišku, ar 2028-aisiais pirkėjai jį pamatys.

Tuo metu konkurentai jau prabėgo gan toli į priekį. „Huawei“ ir „Xiaomi“ jau turi savus automobilius, „Sony“ savo automobilį „Afeela“ į prekybą paleis kitais metais, o neįprastų ir dėmesį traukiančių automobilių vietą, į kurią pretenduoja „Apple“, jau seniai užėmė „Tesla“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.