„Fiat“ savo jubiliejaus proga pristato dovaną: atnaujins vieną žinomiausių modelių

Šių metų birželio 11 dieną „Fiat“ kompanija švęs savo 125 metų jubiliejų. Ta proga ji Italijai ruošia naujo, jau ketvirtos kartos, „Fiat Panda“ modelio debiutą, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Kuriama naujos kartos „Fiat Panda“.<br>„Stellantis“ nuotr.
Kuriama naujos kartos „Fiat Panda“.<br>„Stellantis“ nuotr.
Kuriama naujos kartos „Fiat Panda“.<br>„Stellantis“ nuotr.
Kuriama naujos kartos „Fiat Panda“.<br>„Stellantis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 8:58 AM

Manoma, kad tuo pat metu debiutuos ne tik naujos kartos „Fiat Panda“ modelis, bus atnaujintas visas „Fiat“ logotipas ir nors jis kardinaliai nesiskirs, kaip sako patys italai, taps šviežesnis ir šiuolaikiškesnis.

Tačiau „Fiat Panda“ nebus itališka. Jos gamyba numatyta Serbijoje esančioje „Stellantis“ koncerno gamykloje. Dabar ši gamykla modernizuojama ir bus pritaikyta elektromobilių gamybai.

Šį kartą „Fiat Panda“ debiutuos kaip elektromobilis. Greičiausiai, kad „Pandų“, varomų vidaus degimo varikliu, Europoje visai nebeliks. Užtat benzinu varoma dabartinės kartos „Pandą“ italai žada gaminti dar bent dvejus metus.

Negana to, šiemet italai senąją panda netgi žada šiek tiek atnaujinti, kad padidintų susidomėjimą šiuo, jau daugiau kaip 10 metų be didesnių pakeitimų gaminamu automobiliu.

Naujos kartos „Fiat Panda“ bus globalus automobilis parduodamas visame pasaulyje. Jo gamybą numatoma organizuoti ne tik Serbijoje, bet ir Afrikoje bei Lotynų Amerikoje, tačiau šiose rinkose naujoji „Panda“ turės benzinines versijas.

Italų žurnalo „alVolante“ reporteriai teigia, kad naujasis modelis, bent jau Europoje, vadinsis ne „Panda“, o „Pandona“. Taip yra todėl, kad tuo pat metu bus gaminama ir senosios kartos „Panda“, kad pirkėjai nesuklystų ir nesipainiotų, naujas modelis turės kitą pavadinimą.

Techniškai naujos kartos „Panda“ bus identiška prancūziškam „Citroen C3“ modeliui. Abi mašinos bus gaminamos ant tos pačios platformos. Taigi greičiausiai naujausia Europai skirta „Panda“ turės vieną elektros variklį, kuris suks priekinius ratus, o jo galia bus 113 arklio galių.

Automobilyje bus sumontuota 44 kilovatvalandžių talpos baterija, pilnai pakrautais akumuliatoriais jis turėtų nuvažiuoti kiek daugiau nei 300 km. Apie kainą italai tyli kaip vandens į burną prisisėmę, bet galima tikėtis, kad pigiausia versija turėtų kainuoti apie 20 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.