Vienas Amerikos automobilių gamintojas modernizuoja gamybą: pasiūlys masinės gamybos modelį

„Rivian“ – tai naujas, Amerikoje įkurtas startuolis, gaminantis elektra varomus automobilius. Tai įmonė, į kurią investavo „Ford“, „Amazon“ ir dar keletas tikrai didelių koncernų. „Rivian“ nupirko buvusią „Mitsubishi“ gamyklą Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ilinojaus valstijoje.

„Rivian“ planuoja stabdyti automobilių gamybą mėnesiui.<br>„Rivian“ nuotr.
„Rivian“ planuoja stabdyti automobilių gamybą mėnesiui.<br>„Rivian“ nuotr.
„Rivian“ planuoja stabdyti automobilių gamybą mėnesiui.<br>„Rivian“ nuotr.
„Rivian“ planuoja stabdyti automobilių gamybą mėnesiui.<br>„Rivian“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 2:04 PM, atnaujinta Apr 9, 2024, 2:08 PM

Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, šiuo metu pradėta visureigio ir pikapo gamyba, kurie yra gaminami ant tos pačios platformos ir techniškai yra identiški. Šie du modeliai yra gaminami jau dvejus metus, tačiau dabar pasirodė informacija, kad „Rivian“ daugiau užsakymų šių automobilių gamybai nebepriima.

Manoma, kad planuojama modernizuoti gamybą, todėl naujų automobilių užsakymų gamybai priimti tiesiog negali. Planuojama pristabdyti gamybą mėnesiui – tik balandžiui.

Per šį mėnesį ketinama modernizuoti ir optimizuoti gamybą beveik 30 procentų. Tai daroma dėl šiuo metu naudojamos platformos „R1“ modernizacijos, nes ji nepakankamai efektyvi. Po modernizacijos planuojama pirkėjams pasiūlyti galingesnius variklius ir kur kas didesnės talpos akumuliatorius.

Anot gamintojų, nauji ir modernizuoti „Rivian“ automobiliai visiškai įkrautais akumuliatoriais galės nuvažiuoti gerokai toliau ir turės gerokai daugiau galios, nes bus naudojamos modernesnės, naujos kartos baterijos.

Be to, ruošiamasi ir naujos kartos mažesnių modelių gamybai. Nauji „Rivian“ modeliai bus mažesni ir kone dvigubai pigesni. Taigi ruošiamasi pradėti gaminti automobilius, kurie taps įdomesni masiniams pirkėjams.

Masinės gamybos „Rivian“ modeliai turėtų kainuoti apie 40 tūkstančių eurų. Planuojama, kad nauji masiniai automobiliai vis dar bus gaminami toje pačioje gamykloje Ilinojuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste