Kaip garsus rašytojas į restoraną bandė įeiti tik su trumpikėmis

Įdedu seną nuotrauką, kurioje šių eilučių autorius (viduryje) stovi Rašytojų sąjungos salėje prie židinio su kolegomis Vytautu Misevičiumi (kairėje) ir Ričardu Gaveliu (jų jau senokai neturime) ir laukia tikriausiai nuobodoko susirinkimo pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Mačiukevičius

2014-09-22 15:43, atnaujinta 2018-01-30 03:08

Kai kam gali kilti klausimas: kas prie to židinio (o tiksliau - prie išėjimo durų) subūrė į vieną trijulę tokius skirtingus rašytojus?

Kaip žinome, yra tokia galybė. Dažniausiai vyrai dar patraukdavo į „Neringos“ kavinę. Su R.Gaveliu nedažnai susidurdavau, bet su juo visada būdavo įdomu pasėdėti, nes jis visą laiką būdavo užsisvajojęs, įsigilinęs gal į rašomos knygos subtilybes... Patylėti dviem visada įdomu.

Gi V.Misevičius – tikra priešingybė: mėgo be galo, be krašto pasakoti įvairias istorijas. Nežinau – tikras ar išgalvotas.

Kartą sako: „Einu į restoraną, bet prie durų sustabdo, girdi, apsirengusių neįleidžiam. įlindęs į tualetą, nusirengiu iki trumpikių. Vėl stabdo, girdi, dar to nebuvo. Atsikertu: „Taigi sakėte, kad apsirengusių neįleidžiate.“

Tokių ir kitokių istorijų būta galybės. Užsimiršta jos. Deja, ir rašytojai neamžini.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.