Nauja – tai gerai pamiršta sena. A. Užkalnio rinkimų programa

Artėjant parlamentiniams rinkimams, daugelis ateisiančių į balsadėžes ir prie urnų nerimauja, kad rinkti, kaip sakoma, nelabai yra už ką.

Daugiau nuotraukų (1)

A. Užkalnio rinkimų štabas

Jun 29, 2012, 10:49 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:16 PM

N. Venckienė ir „Lietuvos sąrašas“ net ir norėdami neužpildys 141 vietos Seime (vien dėl to, kad tiek vietų šalies parlamente net nėra – žinoma, pinigai 141 krėslui, kompiuteriui, kabinetui ir padėjėjų armijai jau išnaudoti, o tikrąjį deputatų skaičių klanas slepia, todėl niekada nebūna kvorumo ir A. Kubiliaus valdžia gali nevaržomai statyti vieną elektrinę, o gal net ir kelias, bet kažkodėl apie tai nekalbama: ar daugelis girdėjote apie dar vieno japonų koncerno, „Yamaha“, statomą klavišinę elektrinę prie senojo Kintų uostų, pačioje Kuršių marių papėdėje, nuostabiame gamtos kampelyje? Taigi, kad negirdėjote, o darbai jau ten pradėti).

Signatarė N. Oželytė atsisakė kandidatuoti dėl didelio užimtumo, nes reikia socialiniuose tinkluose skelbti fotomontažų plakatus apie antstoles ir ašaromis persunktas eiles apie orumą ir represijas bei prisiminimus apie sovietinį režimą, kurį aktorė pažįsta, kaip sakoma, ne iš nuogirdų: jai teko pačiai įstoti į komunistų partiją, kad ją sugriautų iš vidaus.

Kai ateina toks momentas, žmonės pagrįstai klausia – kuo gi tikėti, kas neapgaus, kas sumažins mokesčius, padidins atlyginimus ir įves teisingumą?

Kaip sakė senoliai ir senolės, nauja – tai tik blogai užkasta sena. Kaip guvus prekybininkas moka perklijuoti galiojimo etiketę ant gaminio, grąžindamas jį naujam gyvenimui, taip ir mes šiandien siūlome prisiminti, kas buvo paskelbta beveik prieš dvejus metus: kandidato Andriaus Užkalnio rinkimų programa, su kuria jis neša santarvę ten, kur ras susiskaldymą, šviesą ten, kur ras tylą, ir teisingumą ten, kur paslaptys ligi šiol apklotos kaldrutėmis.

Paskelbta 2010 m. spalio mėn., ši programa nėra nė kiek pasenusi ar atsilikusi nuo gyvenimo. Tikėti ar ne, balsuoti už A. Užkalnį ar sugadinti biuletenį – spręsti jums patiems.

Kviečiame jus balsuoti už Andriaus Užkalnio rinkiminę programą pačiose rinkimų apylinkėse. Svarbiausi punktai, kuriuos jūs gausite, prabalsavę – tai visų žmonių remiami punktai. Tiktai tavo pasirinkimas nulems, ar tu gausi šiuos dalykus:

Mes sumažinsime mokesčius ir pakelsime pensijas ir atlyginimus.

Sutrumpinsim darbo dieną iki 6 valandų. Gana lobti darbdaviams! Jei nori, lai patys pluša. Tepamato, kaip lengva „uždirbti duoną“.

Komunaliniai mokėjimai už elektrą, šildymą, vandenį ir šiukšlių išvežimą bus nustatyti tokie, kad būtų įperkami ir bet kuriuo atveju visiems gyventojams bus mažesni už vidutinius šalyje. (Pastaba: mokesčiai už liftus septynaukščiuose ir devynaukščiuose bus nustatyti pagal atskirą LR Liftų aptarnavimo įstatymo įsigaliojimo pataisą 2013 m. Tai leis sumažinti liftų mokesčius visiems gyventojams.)

Miestelių centrinėse aikštėse nemokamai dalinsime girą šventinėmis dienomis. Žmonės nusipelnė šventės.

Legalizuosime kontrabandines cigaretes ir kt. tabako gaminius. Jie neneša žalos niekam, išskyrus atskirus korumpyruotus šulus, kurie dreba dėl banderolių verslo. Mes pastatysime ant svarstyklių teisingą balansą. Temidės svarstyklių strėlė atsisuks paprasto žmogaus labui.

Kaune pastatysime atominę elektrinę, kuri užtikrins miestui ekonominę, energetinę ir kt. nepriklausomybę. Tai bus mano dovana miestui, kuris mane užaugino. Jėgainė bus aušinama iš Kauno marių, kurios bus šiltos ištisus metus, tai užtikrins miesto gyventojams ir svečiams komfortabilų poilsį, iki kurio – ranka paduoti. Atsigaus ir turizmas.

Alkoholį leisime pardavinėti visą parą nuo 16 metų. Apklausos rodo, kad 98 proc. paauglių remia tokį sprendimą. Vienas kitas stiklas alaus, vyno ar net stiklelis degtinės nepakenks – kenkia žmonėms korumpyruota valdžia, o ne skalsus gėrimas, kurį lietuviai mėgo nuo senų senovės. Mokėjo linksmintis su saiku.

Į kompensuojamų vaistų sąrašą bus įtraukti ir be recepto parduodami: aminazinas, tazepamas, citramonas, analginas, nošpa, klijai „Moment“ (senoji formuluotė), tizercinas, novokainas, chloroformas (5 proc.) ir amitriptilinas. Gydymas neturi būti verslas, o sveikata – ne prekė!

Svarbiausi sprendimai, siekiant pagreitinti demokratinį procesą, bus priimami ne brangiais referendumais, o per paprastą balsavimą populiariuose, daug skaitytojų turinčiuose forumuose supermama.lt bei portale one.lt. Į šiuos forumų interneto resursus ateina ne vien tiktais prisprogę Vilniaus „dailininkai“ ir valdininkija, o paprasti žmonės. Jų gyvenimas – jiems ir spręsti apie jį! O valdininkai tesičiulpia nykščius prie suskilusios geldos.

Žmonėms yra svarbi televizija. LRT taryboje vietoje užkirmijusių nomenklatūros atstovų, tampančių eterio kaldrą į visas puses ir politikuojančių bei užsiimančių korupciniais machinacijų verslais, bus priimtas naujas principas, kur narius nominuos pažangios kūrybinės sąjungos, katalikų bažnyčia ir kitų konfesijų kulto namai, kiemo savivaldos komitetai ir sodininkų bendrijos. Tai bus tikra demokratizacijos proceso išraiška.

Daugiau apie A.Užkalnio politinę programą – jo rinkimų rinklalapyje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.