Pardavėjas telefonu: sunkiausia, kai pašnekovas išveda iš kantrybės ir nepavyksta parduoti

Man 21 metai. Jau 10 mėnesių kaip esu pardavimų telefonu vadybininkas. Dirbu gerai žinomoje įmonėje, kuri prekiauja bendro naudojimo namų apyvokos prekėmis. Į šį darbą iš esmės atėjau tik dėl atlyginimo. Kažkada toje pačioje kompanijoje dirbo mano artima giminaitė, ji ir pasakė, kad atlyginimai čia tikrai daug žadantys. Taip ir susiviliojau. Beje, prieš tai dirbau padavėju. Supratau, kad tai tikrai ne mano pašaukimas, o ir dėl algos čia sąlygos kur kas palankesnės.

Pardavimų vadybininkų telefonu atlyginimas neturi ribų. 123RF nuotr.
Pardavimų vadybininkų telefonu atlyginimas neturi ribų. 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pardavimų telefonu vadybininkas

Jun 30, 2012, 9:53 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:24 PM

Mano, kaip padavėjo, atlyginimas dažniausiai buvo 1100 litų. Kadangi dirbau viešbutyje, tai nelabai gaudavau arbatpinigių. Taigi alga ne kažin kokia, tik tiek, kad nuolat būdavau pavalgęs. Tai čia buvo didžiausias padavėjo darbo pliusas.

Dabar mano atlygis neturi ribų. Gaunu tam tikrą procentą nuo visų pardavimų, plius fiksuotą 600 litų atlyginimą. Tai pakankamai gerai.

Mažiausias mano atlyginimas buvo pirmą mėnesį, kai beveik nieko neparduodavau. Iš pradžių buvo sunku prasilaužt kalbėti, tai gavau vien fiksuotą dalį, galima sakyt. Iki dabar geriausias mano atlyginimas buvo 1200 Lt. Bet žinojimas, kad šiose pareigose galima gauti 3000-4000 Lt, man kol kas neleido mest darbo.

Šį mėnesį pagaliau jau gavau geresnę duomenų bazę. Tai žmonės, kurie jau daugiau patys žino, ką nori nusipirkti, kai pasiskambinu. Tokie klientai prideda nemažai pinigų prie algalapio, tai šį mėnesį jau tikiuosi gauti algą virš 2000 litų.

Dar vienas dalykas, kuris mane viliojo į šią įmonę – darbo valandos ir pats grafikas. Čia yra dvi pamainos po 6 darbo valandas. Galima dirbti nuo 9 iki 15 val., arba nuo 15 iki 21 val.

Savaitgaliai laisvi būna tik tiems, kurie jau yra užsitarnavę VIP pardavėjo statusą ir neša įmonei didžiausią pelną. Kiti, tokie kaip aš, turi dirbti 2 savaitgalius per mėnesį po 1 arba 2 dienas, bet tada vidury savaitės gauna laisvų dienų.

Mūsų kompanijoje labai griežtai žiūrima, kad niekas nedirbtų ilgiau negu 6 dienas iš eilės, trumpiau negu 4 dienas per savaitę ir neturėtų 3 laisvų dienų iš eilės.

Šiaip pardavimų vadybininko darbu esu visai patenkintas. Pastebiu, kad man sekasi vis geriau pardavinėti. Pačioje pradžioje buvo apnikę gana didelės abejonės. Tačiau išsiaiškinau, kad net ir dabartiniams VIP vadybininkams ir kitiems senbuviams būdavo lūžių, kai norėjosi viską mest ir parašyt prašymą išeit iš darbo.

Juodžiausios mintys užeina tuomet, kai pašnekovai / klientai žiauriai išveda iš kantrybės ir kai niekaip nesiseka parduoti. Iš tiesų, daug kartų norėjau mest šitą darbą, tačiau kuo toliau, tuo labiau jis man patinka.

pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.