Kaltinimas Kupiškio policijai: kodėl nenorite ginti nepilnamečio?

Aš esu kupiškietis, skriaudžiamo nepilnamečio kaimynas. Jaučiu pareigą jį apginti. Nepilnamečiui kaimo vaikui buvo grasinta susidorojimu, kastravimu, sumušimu. Grasino girtas pilietis, kuris yra nustatytas ir policijai žinomas. Tai įvyko Kupiškio rajone. Policija į pareiškimą, parašytą internetu, reagavo labai vangiai. Numanau, kad pareigūnai su grasintoju turi kažkokių bendrų reikalų - bando jį „išsukti“ iš bet kokios situacijos, grasintojui tai yra jau antras pareiškimas dėl grasinimo ir visi galai - tarsi „į vandenį“. Gal jūs galite padėti mums šioje situacijoje?

Tomui Kupiškio policijos pareigūnai sukėlė nepasitikėjimą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Tomui Kupiškio policijos pareigūnai sukėlė nepasitikėjimą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas B.

2012-07-07 12:35, atnaujinta 2018-03-18 09:02

Pareiškimas buvo parašytas internetu, pareigūnai liepė atvykti ir parašyti pareiškimą pas juos, nors visiškai užtenka parašius per e-policijos sistemą.

Į įvykio vietą policija neatvyko. Pareigūnai pas nepilnametį į mokyklą atvyko tik tada, kai juos prispaudė terminai. Apklausoje nedalyvavo nepilnamečio tėvai - jie nieko apie tai nežinojo.

Mokykloje iš jaunuolio buvo pasityčiota, pavartotas psichologinis smurtas. Smurtą naudojo nepilnamečių inspektorė, apylinkės inspektorius ir direktoriaus pavaduotoja. Vaikui liepė rašyti susitaikymą su grasintoju.

Pareigūnai kalbėjo, kad vaikui bus iškelta baudžiamoji byla už tai, kad jis, būdamas nepilnametis, parašė pareiškimą policijai. Dar buvo sakoma, kad nereikia kreipti dėmesio į tai, ką girtas vyras kalba. O juk girtumas yra sunkinanti aplinkybė!

Po susitaikymo tekstu buvo liepta palikti tris eilutes ir tada pasirašyti. Tose eilutėse pareigūnė grįžusi į komisariatą surašė tai, ką jai reikėjo.

Nukentėjusiojo pareiškimas buvo sunaikintas apylinkės inspektoriaus, medžiaga buvo tiriama tik pagal budėtojų tarnybinį pranešimą, be pareiškimo. Nutarimo dėl įvykio baigties nepilnametis negavo. Jau praėjo apie du mėnesius.

Policija pareiškė, kad nutarimo neišsiuntė laiku, todėl dabar siųsti jo nebegali, nes pasibaigė terminai. Taip pasakė, kai atvykome nutarimo pasiimti į policiją.

Pareigūnai atliko vidini tyrimą ir nustatė pareigūnės klaidą tik dėl nutarimo neišsiuntimo, apie smurtą ir prievartą bei parodymų padirbinėjimą nieko nekalbama.

Liepė kreiptis į teismą. Žinoma, tas vaikas į teismą nesikreips - gyvena kaime, sunku susisiekti su miestu, pinigų teismams neturi, advokatams tuo labiau. Numanau, kad pareigūnai su grasintoju turi kažkokių bendrų reikalų ar kažkokios naudos iš jo - Kupiškio policija bando grasintoją „išsukti“ iš bet kokios situacijos, grasintojui tai yra jau antras pareiškimas dėl grasinimo ir visi galai - tarsi „į vandenį“. Viename nutarime siūloma kreiptis į teismą, kitame - į prokuraturą. Į prokuratūrą mes jau kreipėmės, nes mano žmonai taip pat buvo grasinta to paties veikėjo.

Mane neramina keli faktai: dokumentų klastojimas, pareiškimo sunaikinimas, smurtas prieš nepilnametį.

Gal jūs galite padėti mums šioje situacijoje?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.