Kasininkės dienoraštis: „Parduotuvės vadovė baisiai pikta – trūksta pirkėjų“

Buvo susirinkimas. Parduotuvės vadovė baisiausiai pikta. Visiems piktai pareiškė, kad labai smarkiai krito parduotuvės apyvarta. Ir kad dėl to nieko gero nesitikėtumėme.

Parduotuvės vadovė baisiausiai pikta. Visiems piktai pareiškė, kad labai smarkiai krito parduotuvės apyvarta.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Parduotuvės vadovė baisiausiai pikta. Visiems piktai pareiškė, kad labai smarkiai krito parduotuvės apyvarta.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

pinigukarta.lt

Jul 18, 2012, 12:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:28 AM

Gal dėl to, kad vasara ir žmonės išvažinėję, sumažėjo pirkėjų. Gal dėl karščių žmonės tiesiog nelenda iš namų ar mažiau valgo? Gal dėl kokių kitų priežasčių. Neįsivaizduoju. Bet kad žmonių sumažėjo, matom visi. Akivaizdžiausia būna vakarais, kai sėdim kelios kasininkės pustuštėj parduotuvėj.

Mes dėl to nesiskundžiam. Nesiskundžiam ir tada, kai kelios kasininkės sėdim, o žmonių eilės iki parduotuvės vidurio driekiasi. Tik šįkart šiek tiek neramu, kaip bus dėl atlyginimų. Ar nesugalvos vadovybė, kad sumažėjus darbo krūviui, reikėtų sumažinti ir mūsų atlyginimus. Kol kas, kiek žinau, visi gaunam tuos pačius atlyginimus, tačiau kažkas paleido gandą, kad gali imtis griežtesnių priemonių.

Sumažėjus darbui, jau pradėjo leisti darbuotojus paeiliui atostogų. Vieną kasininkę paskui kitą. Meldžiuosi, kad niekas nesugalvotų pasiimti kokio biuletenio ir nenuplauktų mano atostogos. Pagal dabartinį grafiką, man paskirta savaitė atostogų rugpjūčio pradžioj. Alga dėl jų nenukentės, nes mano atostoginiai tokio pat dydžio, kaip ir atlyginimas.

Dar man labiau pasisekė nei kitoms kasininkėms, kad aš per mėnesį papildomai gaunu tris laisvas dienas, nes esu našlė ir auginu mažą vaiką. Už jas irgi sumoka labai tvarkingai. Tai labai norėčiau, kad man jas būtų galima prisijungti prie savaitės atostogų. Galėčiau ką nors pasiplanuoti. Gal net pavyktų ištrūkti prie jūros. Jei ne, tai man ir prie ežero būtų gerai.

Aišku, pas mus yra ir daugiau darbuotojų, kurios turi nepilnamečių vaikų. Man atrodo, jos irgi gauna papildomų laisvadienių. Atrodo, čia viskas normalu, tokie įstatymai, vadovybė jų laikosi. Tačiau dėl tų mūsų papildomų dienų kyla visokiausių apkalbų ir piktumų. Aš kartais net nesmagiai jaučiuosi, kai vaikus užauginusios moterys mums į akis papriekaištauja, kad turime daugiau laisvų dienų, kad jos neva dirba už mus, o mes, nedėkingosios, tuo naudojamės.

pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.