Žmonės mielai ima globoti mažus šuniukus. O ką daryti dideliems?

Tai nuostabaus, draugiško, labai aktyvaus ir žaismingo charakterio šuo.

Šarka-patarška (Dina) - tai nuostabaus, draugiško, labai aktyvaus ir žaismingo charakterio šuo.<br>„SOS gyvūnai“ nuotr.
Šarka-patarška (Dina) - tai nuostabaus, draugiško, labai aktyvaus ir žaismingo charakterio šuo.<br>„SOS gyvūnai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2012, 4:33 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:13 AM

Ilgai netrukus visi mažyliai buvo išlydėti į naujus namus. Dar iki šiol pamenu, kai Šarka-patarška glėbyje buvo išsinešta laimingos merginos, kuri su savo mama iš gausaus prieglaudos šunelių būrio, būtent ją išsirinko kaip naują ir amžiną šeimos narę.

Praėjo vos keli mėnesiai ir Šarka-patarška, jau tada pervadinta Dina, dėl pasikeitusių šeimininkų gyvenimo aplinkybių buvo grąžinta į prieglaudą kur papildė gausias „SOS gyvūnai“ prieglaudos globotinių gretas.

Tai nuostabaus, draugiško, labai aktyvaus ir žaismingo charakterio šuo.

Šarka-patarška puikiai tiktų gyventi šeimoje, mėgstančioje aktyvų gyvenimo būdą, auginančioje vaikus ar jau turinčioje kitą augintinį.

Kalytei šiuo metu pusantrų metų, paskiepyta, sterilizuota. Dina puikiai tiktų gyventi nuosavoje teritorijoje, kur turėtų neribotą pasilakstymų laisvę.

Gal būtent ji pakerėjo jus?

Dėl Šarkos-patarškos ar kitų „SOS gyvūnai“ globotinių prašome skambinkite Nadeždai +370 683 39826 arba Algitai, +370 677 34002.

Visus „SOS gyvūnai“ prieglaudos globotinius galite rasti čia: www.sos-gyvunai.lt.

Kaip rodo „SOS gyvūnai“ savanorių patirtis, maži, žavūs šuniukai greitai randa namus, naujuosius šeimininkus dažniausiai papirkdami gailiomis, bejėgio šunelio akimis. Paūgėjusius/suaugusius šunis žmonės renkasi kiek atsargiau, gal būt prisibijodami galimai jau susiformavusio ir sunkiau perauklėjamo charakterio, gal būt išrankesni yra išvaizdai.

Prieglaudoje dirbančių savanorių nuomone, pasiimti suaugusį šunį yra daug paprasčiau, nes renkantis augintinį savanoriams daug paprasčiau apibūdinti suaugusio šuns charakterio bruožus, patarti, padėti apsispręsti, ar tai jų gyvenimo būdą atitinkantis šuo.

Tuo tarpu pasiimant mažą šuniuką, kartais sunku net pasakyti, kokio ūgio jis bus užaugęs. Kaip taisyklė, Šarka-patarška dar būdama maža savo šeimininkus pakerėjusi nekaltu žvilgsniu, suaugusi jau nebebuvo pastebėta, todėl jau metai laukimu gyvena prieglaudoje ir nepraranda vilties vieną dieną būti pastebėta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.