Ar olimpiadoje Lietuvos krepšininkai pratęs medalių tradiciją?

Šeštosios olimpinės žaidynės Lietuvos vyrų nacionalinei krepšinio rinktinei. Trys bronzos medaliai ir du kartus iškovota ketvirta vieta. Nors yra žmonių, kurie jau nurašo Lietuvą, bet yra ir tų, kurie mano, jog bus pratęsta tradicija patekti į pusfinalį. O galbūt laikas ir aukštesniems tikslams?

Viena didžiausių intrigų - kaip olimpiadoje pasirodys jaunasis J. Valančiūnas?<br>G. Šiuparys
Viena didžiausių intrigų - kaip olimpiadoje pasirodys jaunasis J. Valančiūnas?<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Haris Augustynas

Jul 19, 2012, 8:39 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:52 AM

Lietuvos rinktinė neteko savo kapitono Roberto Javtoko, bet ar tai didelė netektis? Pats laikas Jonui Valančiūnui įrodyti, kad jis ne veltui laikomas vienu talentingiausių jaunųjų krepšininkų Europoje.

Jonas Valančiūnas daug minučių negavo Venesueloje ir daug nebūtų gavęs Londone. Tačiau be R. Javtoko J. Valančiūnui atsiveria visos galimybės - galimybės dar labiau patobulėti ir įrodyti, koks jis yra geras.

Antanas Kavaliauskas, paskutinę akimirką grįžęs iš JAV į Lietuvą pakeisti traumuoto R. Javtoko, nesuklydo. Nors jis grįžo į Lietuvą su nežinia, nes jei R. Javtokas būtų galėjęs žaisti, A. Kavaliauskas vėl būtų likęs už rinktinės ribų. Tačiau iš Latvijos klubo atvykusiam aukštaūgiui nusišypso ir pats likimas - jis vyksta į olimpines žaidynes. Bet ar Lietuviams nebus sunku su labai jaunu ir dar patirties tokio masto renginiuose neturinčiu J. Valančiūnu ir paskutinę akimirką prisijungusiu A. Kavaliausku, galime tik spėlioti.

Dėl traumų negalėję Venesueloje žaisti Renaldas Seibutis ir Simas Jasaitis prisijungė prie rinktinės Lietuvoje. Jie paimti tikrai ne veltui ir tikrai ne dėl treniruočių. Kęstutis Kemzūra nori dar stiprinti rinktinę.

Tačiau ar tai yra sąžininga tų atžvilgiu, kurie iškovojo kelialapį į Londono olimpines žaidynes, o patys nežaistų jose? Nereikia būti labai protingu, kad suprastum - pavojus gresia Deividui Dulkiui ir Tomui Delininkaičiui. Gal S. Jasaitis ir R. Seibutis geresni už juos, bet ar jie tikrai labiau verti žaisti olimpinėse žaidynėse negu kiti krepšininkai?

Lietuvos rinktinė žais A grupėj -, kartu su JAV, Argentina, Nigerija, Prancūzija ir Tunisu. Šiais metais Lietuva jau žaidė su Nigerija atrankos turnyre į olimpines žaidynes. Tada Nigerija 86-80 palaužė Lietuvius ir tai padėjo žengti žingsnį olimpinių žaidynių link.

Lietuvių žygį dar vieno olimpinio medalio link pamatysime jau greitai- liepos 27 d. Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, O jau Liepos 29 d. laukia mačas Lietuva-Argentina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.