Kauno medicinos universiteto klinikose pagalbos sulaukti sunku

Laimei, jog pas gydytojus tenka lankytis retai. Tačiau kelios valandos, pirmadienį praleistos Kauno klinikose, pribloškė.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petrauskaitė

Aug 9, 2012, 9:49 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:04 PM

Pirmas netikėtumas – dar vaikų konsultacinės poliklinikos registratūroje. Kol laukėme savo eilės, prie registratorės langelio priėjo jauna mama su kelių mėnesių kūdikiu. Vaiką staiga išbėrė. Moteris atvykusi iš Raseinių, todėl pas savo šeimos gydytoją kreiptis neturėjo galimybių.

„Tačiau už vizitą pas pediatrą jums teks susimokėti“, - situaciją įvertino registratorė. Moteris, žinoma, sutiko. Tačiau panaršiusi po kompiuterį registratorė paaiškino, kad mokamai konsultacijai taip pat nėra galimybių.

„Pediatro šiandien nėra“, - jaunai mamai paaiškino Kauno klinikų darbuotoja.

Nieko netarusi moteris išėjo pro duris. Neįtikėtina, kad didžiausioje Kauno gydymo įstaigoje nėra gydytojo, galinčio apžiūrėti staiga išberto kūdikio.

Kitas stebuklas – prie chirurgo durų. Maždaug pusvalandį čia savo eilės laukė moteris su maždaug šešerių metų vaiku. Berniukas nuolatos verkė, o čia moterį atsiuntė priėmimo skyriaus medikai. Berniukui įtariamas apendicitas, jam reikalinga skubi chirurgo konsultacija.

Tačiau verkiančio ligonio chirurgai skubos tvarka apžiūrėti nesiėmė. Neapsikentusi vaiko versmo iš kito kabineto išėjo medikė. Moteris pati ėmėsi iniciatyvos, kad negaluojantis vaikas būtų skubiau apžiūrėtas. Ši situacija sukėlė ir kitų laukiančių ligonių pasipiktinimą.

Toliau – eilė prie ortopedo durų. Nepaisant to, kad buvome užsiregistravę iš anksto, gydytojo taip ir nesulaukėme. Jo kabinete nebuvo apie keturiasdešimt minučių.

Gydytojas skyriuje. Turėtų ateiti“, - paaiškino kabinete buvusi seselė.

Tačiau nejau Kauno medicinos universiteto klinikose ortopedas vienu metu ir konsultuoja ligonius, ir dirba kitame ligoninės skyriuje?

Neliko nieko kito, tik pasiimti atgal šeimos gydytojo išduotus siuntimus - pagalbos teks ieškoti pas privačiai dirbančius medikus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.