Kovą su banditais Norvegijoje tęsiantis lietuvis: „Būkime geresni, nei esame“

Tikslas - sutramdyti ir į kalėjimą pasodinti Norvegijoje veikiančius nusikaltėlius, duoda vaisių. Per 2 savaites buvo sulaikyta 348 Lietuvos piliečiai, 96 Lenkijos piliečiai bei 21 Latvijos pilietis, apie kuriuos policijai pranešė būtent lietuviai. Tai nuostabūs rodikliai, rodantys, ką galima pasiekti bendromis jėgomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Darius Petraitis

Aug 11, 2012, 1:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:49 AM

Džiaugiuosi, kad atsirado tokių žmonių, kurie patys informacija pristatė Norvegijos policijai. Ir „ačiū“ sakau tiems piliečiams, kurie man elektroniniu paštu atsiuntė duomenis tų žmonių, kurie vogė, plėšė ar kitaip žemino ir trypė Lietuvos vardą, taip kenkdami Norvegijos piliečiams.

Esu ypač dėkingas Stavengerio lietuvių bendruomenei už parodyta drąsą kovojant su banditais iš įvairių Europos valstybių! Norvegijos policija labai džiaugiasi, jog lietuviai deda visas pastangas, kad būtų padaroma kuo mažiau nusikaltimų.

Tai pat noriu padėkoti ir Lietuvoje gyvenantiems piliečiams iš Biržų, Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus, Jonavos, Kretingos, Raseinių, Kelmės, Radviliškio ir Alytaus. Šaunuoliai tautiečiai, nors ir būdami Lietuvoje, padėjote kovoti su nusikaltėliais Norvegijoje. Jūsų pateikta informacija buvo teisinga ir, policijai patikrinus tuos asmenis, buvo rasta daug vogtų daiktų, dyzelino, elektriniu įrankių, buitinės technikos, kontrabandinių cigarečių ir alkoholio. Šaunuoliai!

Iš Lietuvoje gyvenančių tautiečių labiausiai noriu padėkoti Andrejui iš Vilniaus, kuris suteikė labai vertingos informacijos bei nurodė piliečių vardus, pavardes, telefono numerius ir mašinas, su kuriomis buvo atvykstama į Norvegiją vogti sauskelnių, bižuterijos ir dyzelino. Tie piliečiai yra sulaikyti ir bus baudžiami pagal griežtus Norvegijos įstatymus.

Iš viso po straipsnio, kur paviešinau savo elektroninio pašto, sulaukiau 964 laiškų su informacija apie galimus banditus ir jų buvimo vietas Norvegijoje. Iš 964 laiškų policija patikrino ir rado pagal nurodytą informaciją tik 348 nusikaltimus. Bet tai nereiškia, kad likę laiškai buvo neteisingi ar šmeižikiški! Tikrai ne! Tiesiog daug laiškų buvo nurodomi lietuviški telefono numeriai ir netikslios asmenų buvimo vietos, todėl policijai sunkiau juos surasti.

Bet jeigu jie yra Norvegijoje, tai tikrai juos su laiku suras. Mat nusikalsti linkę žmonės nedeklaruoja legaliai savo atvykimo ir gyvenamosios vietos, jie dažniau apsistoja pas draugus, pažįstamus, kuriems yra nesvarbu jų daroma veikla. Bet ir tie draugai turėtų pagalvoti štai apie ką: slėpti nusikaltėlį ir apie tai nepranešti policijai taip pat yra nusikaltimas.

Tikiuosi, kad ir toliau sulauksiu laiškų apie banditus Norvegijoje, ir toliau kovosime su nusikalsti linkusiais asmenimis čia, Norvegijoje. Tikiu, kad po šio straipsnio nenustos žmonės kovoti ir nenuleis rankų.

Aš taip pat nebaigiu kovoti su tokiais piliečiais, čia tik pradžia, ir jau rezultatus turime.

Tad jeigu dar daugiau žmonių prisidės ir bus aktyvesni, šiame kare su nusikaltėliais turėsime dar didesnius rezultatus.

Tikiu ir tikėsiu, kad ir kitose Europos valstybėse atsiras lietuviu, kurie taip pat paseks Norvegijos lietuviu pavyzdžiu ir pradės kovoti.

Kviečiu nebetylėti, nebeužmerkti akių prieš banditus, nesvarbu, iš kokios jie bebūtų valstybės.

Linkiu visiems ramybės ir santarvės, o nusikalsti linkusiems žmonėms linkiu: „Pagalvokite prieš darydami bloga, kokios gali būti pasekmės“. Tikrai nelinkiu niekam pakliūti į kalėjimus. Tiesiog bukime geresni, negu esame, mylėkime kitus, kaip patys save mylime, ir pamatysite, kad gyventi galima ir dorai bei sąžiningai dirbant.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.