Prekybos centrų prekės atsiduria turguje

Jau seniai sklinda kalbos, kad turgaus prekeiviai labai dažnai seka prekybos centrų akcijas ir per didelius nupiginimus, masiškai prisiperka prekių, kurias paskui perpardavinėja turguose užsidėję normalų antkainį.

Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė

Aug 30, 2012, 10:17 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:42 AM

Kadangi mūsų miestelyje yra labai didelė bedarbystė, žmonės išmoko suktis taip, kad galėtų pasidaryti vieną kita kapeiką. O ir turgus mūsų mieste yra labai populiarus, nes visi ten eina ieškot pigesnių prekių. Tačiau ten labai lengva apsigauti ir nusipirkti brangesnį daiktą nei parduotuvėje.

Visai neseniai buvome gavę didelę partiją raudonų paprikų. Be akcijos, jos paprastai kainuoja 8 Lt, tačiau mes jas iš karto pardavinėjome su milžiniška akcija už 2 Lt/kg. Jau pirmą akcijos dieną, tas paprikas iš mūsų parduotuvės nešė tiesiog dėžėm! Mano viena tolima giminaitė, prekiaujanti turguje rūbais, paskui man pasakojo, kad mūsų turguje daržovininkai tas paprikas perpardavinėjo už 4,5 Lt ir gyrėsi, kad iš tokios parduotuvės akcijos nemažai uždirbo.

Juk dabar pats sezonas, žmonės eina į turgų, perka daržoves, konservuoja jas žiemai ir galvoja, kad iš turgaus parsineš gerą, natūralią daržovę.

Iš pernai metų atsimenu, kad tiesiog dėžėmis pirko vakavimo dangtelius ir stiklainius. Nemanau, kad eiliniams žmogeliams reikia tokių kiekių. Tad neabejoju, kad ir iš tų daiktų kažkas pasidarė nemenką biznį.

Dar vienas dalykas, kurį savo akimis mačiau turguje, ir manau, kad tai perpardavinėtojų išmonė: šampūnai ir kitos higienos prekės. Pas mus, kai prekybos tinklas nusprendžia atsisakyti bendradarbiavimo su kokiu nors tiekėju, tą produkciją stengiasi kiek įmanoma greičiau išparduoti, stipriai ją nukainuoja ir sudeda į atskiras lentynas.

Buvo pas mus toks šampūnas už 24 Lt. Pati jį naudoju ir žinau, kad kituose prekybos centruose ta firma neprekiaujama. Ir staiga mums buvo pasakyta, to gamintojo šampūnus nukainuoti iki 8 Lt ir išstatyti atskiroje lentynoje, kad greičiau išpirktų.

Po savaitės vaikštinėdama turguje užmačiau bobutę prie pat įėjimo pasistačiusią tuos šampūnus. Ir jau už 15 Lt. Aišku, matosi, kad ta moterėlė nėra pastovi prekeivė, buvo tiesiog pasidėjusi nedidelę dėžutę, o ant jos išsirikiavusi tuos šampūnus.

Kas nori, tas moka užsidirbt. O žmonės, kurie eina į turgų ir ten inertiškai perka, nes galvoja, kad viską gauna pigiau, dažnai apsirinka. Aš, pavyzdžiui, norėdama ką nors nusipirkti, visada apeinu bent kelis prekybos centrus, palyginu kainas. Ir tikrai galiu pasakyti, kad sekant visas akcijas, parduotuvėje galima visko gauti gerokai pigiau nei turguj.

Daugiau kasininkės dienoraščio tekstų - pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.