Norvegijos lietuvių siaubas - pinigus ir pasus klasta išviliojantis Linas

Noriu visus įspėti apie Norvegijoje vykstantį darbininkų iš Lietuvos apgaudinėjimą. Tas apgavikas vardu Linas - siūlo darbą statybose (150 kronų už valandą) ir apgyvendinimą. Savo elektroniniame pašte turiu jau net 29 laiškus žmonių, kurie prašo pagalbos!

Daugiau nuotraukų (1)

Darius Petraitis

Sep 1, 2012, 10:03 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:38 AM

Tas Linas Norvegijoje paima įsidarbinti norinčių žmonių pasus ir neva skubiam dokumentų sutvarkymui bei už namo nuoma iš kiekvieno paima po 4000 kronų. Noriu priminti, kad bet koks dokumentų tvarkymas Norvegijoje nieko nekainuoja ir tikrai nereikia mokėti pinigų.

Be to, siūlau apgautiesiems susivienyti ir Lietuvoje bei Norvegijoje kreiptis į policija, rašyti pareiškimus ir gal taip greičiau pavyks surasti tą Lina, kuris išvilioja pinigus, pasus ir dingsta.

Labai gaila labai, kad taip vyksta ir yra žmonių, kurie patiki tokiais pasiūlymais. Bet žinodamas Lietuvos pragyvenimo lygį ir situaciją, suprantu iš dalies tuos žmones, nes kiekvienas norime sočiau gyventi, vaikams sotesnį kąsnį suteikti ir bei pajusti, ką reiškia žodis „gyvenu“.

Niekada nepateisinau ir nepateisinsiu tokių žmonių kaip Linas! Spėju, vardas yra išgalvotas, nes iš tiek laiškų, kiek esu gavęs, visi nurodo, kad jis labai paslaptingai pasą pateikdavo oro uoste arba labai tyliai kalbėdavo su oro uosto darbuotoju, kai reikėdavo bilietą pasiimti.

Noriu kreiptis į visus Lietuvos žmones, nesvarbu jūs - Norvegijoje ar Lietuvoje! Prašau, jeigu kas nors esate girdėję ar susidūrę, o gal net pažįstate šitą Liną, netylėkite - praneškite policijai, o jei bijote ar nenorite patys, parašykite man petraitis1987@yahoo.com.

Reikia sustabdyti tą žmogų, nes kiek jis žmonėms likimus begali laužyti! Pastatyti žmones į tokią padėtį, kad jie patys nieko padaryti negali. Kaip žmogus, atvykęs į kitą šalį be paso, gali įsidarbinti legaliai?! Juk net namo nėra kaip sugrįžti.

Prašau - nebūkime abejingi, sustabdykime tą žmogų, nes gal kitą kartą jis apgaus jus arba jūsų artimą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.