Važiuojame šaligatviu aplenkdami moksleivius ir jų tėvelius

Rugsėjo 1-oji (o kartais – 3-oji) Genio mokykloje Žvėryne (Vilnius) visada yra rimtas išbandymas vairuotojams ir pėstiesiems. Iš esmės čia būtų net galima rengti kelių eismo taisyklių egzaminus – štai tokios rūsčios sąlygos susiklosto. Esmė paprasta – Miglos gatvė baigiasi aklagatviu, joje – du darželiai, o gale mokykla. Stovėjimo aikštelių arti nėra, sustoti draudžiančių ženklų pristatyta, todėl tėveliai turėtų vaikus arba atvesti pusę kilometro į tą įkalnę, arba atskraidinti ir numesti su parašiutu.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas

2012-09-04 10:39, atnaujinta 2018-03-16 23:35

Daugelis renkasi važiavimą, bet gatvė siaura, pakelės nepaisant ženklų žaibiškai užstatomos, todėl susidaro šauni spūstis, kuri net kokiam Bankokui ar pačiai kamščių sostinei Maskvai gėdos nepadarytų. Mokyklos valdžiai tai nerūpi (o ir kodėl turėtų?) - įvažiavimą į teritoriją saugo užkardas, o šiandien vairuotojus pribloškė kažkokie stulpeliai, neseniai įrengti ir taip jau ankštos gatvės gale.

Todėl vairuotojai važiuoja šaligatviais, o pėstieji eina gatvės viduriu. Policijos patruliai buvo ryte, bet jiems nuvažiavus visi spjovė į visas įmanomas taisykles ir sustatė mašinas ant vejų, praėjimų ir takų. Policija numojo ranka – per daug vairuotojų. Tačiau pareigūnai mėgsta grįžti tuomet, kai vairuotojų būna mažiau – pavyzdžiui per tėvelių susirinkimus ir nubausti kokią dešimtį vairuotojų.

Kur statyti automobilius? Galima palikti kur nors Žvėryno kieme už kilometro, bet kaip saugiai neiti iki mokyklos, kai tave lenkia šaligatviais riedantys ratai? Ar čia iš vis ką nors galima padaryti? Turbūt ne, nes tai – tiesiog dar viena Vilniaus eismo problema, ir ne pati svarbiausia. Vaikai užaugs, mašinos išvažiuos – liks tik nuvažinėti šaligatviai, kloti gūdžiais laikais dar sovietmečio darbininkų ir vėliau jokių rekonstrukcijų neregėję.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.