Akcijų lipdukai: ar jie tikrai naudingi?

Dabar visi prekybos centrai pirkėjams siūlo ne tik nuolaidas, bet ir papildomas dovanas, kurias galima gauti surinkus tam tikrą kiekį specialių lipdukų. O už tuos lipdukus duoda tikrai gerus ir brangius daiktus. Aš manau, kad pirkėjai turėtų nepraleisti progos ir pasiimti tai, kas jiems duodama.

Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė (pinigukarta.lt)

Sep 11, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:25 PM

Pavyzdžiui, mūsų prekybos centre buvo siūlomi prabangios firmos įrankių rinkiniai. Šiaip jie kainuoja siaubingai brangiai, tačiau surinkus vos 10 lipdukų jų kaina buvo labai sumažinta.

Mano geriausia draugė, kuri gyvena Prancūzijoje, grįžusi atostogų specialiai ėjo į mūsų prekybos centrą ir rinko lipdukus, kad galėtų labai pigiai nusipirkti įrankių komplektą. Nes Prancūzijoje darėsi remontą ir tuos įrankius brangiai nuomojosi. Jinai juos įsigijo vos už pora šimtų litų, kai parduotuvėse jie kainuoja gerokai daugiau nei 1000 Lt.

Pas mus kiek tik tokių akcijų bebūtų, dar nė karto negirdėjau, kad žmonės atneštų juos atgal dėl broko ar dar ko nors. Dažniausiai problemų ir pykčių dėl tokių prizų kyla tuomet, kai žmonės susizgrimba paskutinėmis akcijos dienomis ir tų prizų mes jau tiesiog nebeturime. Šiaip, mes tų prizų visada gauname ne tiek jau ir daug. Akcijos vyksta ilgai, o prizus mes išdalinam akcijoms dar tik įpusėjus.

Tie, kurie akcijos pradžioje tvarkingai renka lipdukus ir paskui juos išmaino į daiktus, ateina ir net giriasi, kad labai gerą prizą gavo. Čia pas mus buvo ir puodai, ir indai, ir vyriškų įrankių lagaminai tokie. Tai tuos vyriškus rinkinius išgraibstė labai greitai.

Šiaip šitie prizai užsakomi tikrai gerų firmų.

Aš manau, kad žmonės jau pajuto, jog šioje vietoje pasinaudoti tais lipdukais jiems yra tikrai naudinga, tai įžūlesni net prašo manęs duoti jiems daugiau lipdukų, nei priklauso. Jei akcija būna trumpa, o prizai geri, aš labai nesireklamuodama visada duodu žmogui papildomai, jei paprašo. Tačiau, jei akcija trunka pusę metų, mes tuos prizus jau būnam išdalinę, aš labai tų lipdukų net ir nebruku žmogui ir neerzinu, kad va pirkit dar už tiek ir tiek, ir gausit daugiau lipdukų.

Dabar visą vasarą pas mus dalinami tokie vaikiški žetoniukai. Vaikai tiesiog spirga prie kasų, laukia, kiek jiems priklauso tų žaisliukų ir čia pat plėšo pažiūrėti, kokius gavo. Kiek girdžiu, tai labai dažnai tie paveiksliukai kartojasi ir vaikai niekaip negali surinkti visos kolekcijos. Iš pradžių šitas korteles mums labai griežtai suskaičiuodavo, bet dabar jau mums leidžia duoti jų ir papildomai, jei vaikai labai prašo.

Kiek girdžiu iš žmonių, tai jie labai seka visas tokias akcijas ir pasiūlymus. Ir jeigu vienas prekybos tinklas siūlo jam reikiamą daiktą dovanų, žmogus pradeda dažniau apsipirkinėti jame, kad galėtų pasinaudoti palankia proga.

Buvo pas mus tokia akcija, kai žmogus gaudavo sms žinutę ir atėjęs pas mus su ten parašytu slaptažodžiu galėjo įsigyti pigesnių prekių. Iš pradžių žmonės kuklinosi, pasiėmę tą daiktą prie kasos klausdavo, ar tikrai su tuo slaptažodžiu jis kainuos per pusę pigiau. Kiti, man atrodo, net neišdrįsdavo pasakyti to slaptažodžio, tai jeigu matydavau, kad turi tokią prekę, pati paklausdavau, kodėl nesako slaptažodžio. Tada žmogus akivaizdžiai atsipalaiduodavo, dar ir pašmaikštaudavo.

Ir aišku, visi paskui klausia, kiek vienetų prekių gali su ta akcija imti. Pas mus leidžiama tik 5 vienetai. Bet jau tada žmonės nepasimeta. Klausia, ar gali su tuo pačiu slaptažodžiu apsipirkti ir kitoje parduotuvėje. Taigi, iš pradžių kuklinęsi, paskui žmonės paskaičiuoja ir jau stengiasi maksimaliai pasinaudoti nuolaida. Manau, per tokias akcijas, daug kas yra užsipirkę skalbimo miltelių, kavos, aliejaus ar šokoladų kokiai pusei metų į priekį.

Galiu drąsiai sakyti, kad visos tokios akcijos pirkėjui yra labai naudingos, todėl nėra ko gėdytis. Jeigu siūlo, tai reikia ir pasinaudoti.

Aš ir pati mielai pasinaudočiau tokiais pasiūlymais, bet legaliai to padaryti negaliu. Darbas turi mano telefono numerį, todėl aš jokių pasiūlymų negaunu. Tiesa, kai sužinau apie akciją iš pirkėjų, galiu eiti į kitą parduotuvę ir prašyti akcijos prekių. Savo parduotuvėje pasinaudoti pirkėjams siūlomomis akcijomis aš negaliu.

Daugiau kasininkės dienoraščio tekstų - pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.