Radijo konkursas priminė nesąžiningą šou

2012 m. rugsėjo 19 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija susumavo konkurso transliuoti radijo programą per antžeminę analoginę radijo stotį Telšiuose 95,4 MHz dažniu rezultatus. Konkursui buvo pateiktos trys paraiškos:

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Dauginavičius (XXL FM)

Sep 24, 2012, 2:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:04 PM

UAB „Pūkas“ - programai „Pūkas-2“

UAB „Info XXL“ - programai „Radijas XXL FM

UAB „Muzikos topai“ - programai „ZIP FM“.

Išnagrinėjusi pateiktas paraiškas, komisija konkurso nugalėtoju pripažino UAB „Pūkas“.

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra LR valstybės institucija, atskaitinga LR Seimui prašome išsiaiškinti, ar teisėtai UAB „Pūkas“ buvo pripažintas nugalėtoju, nes mums dalyvaujant rezultatų sumavime susidarė toks vaizdas, kad vyko kažkoks šou, o ne konkursas. Komisijos nariai atėjo į posėdį visiškai nepasiruošę, kai kurie nariai (gal nuo amžiaus, nes 70 metų žmogui jau yra daug) nesiorientavo situacijoje, nesugebėjo net taisyklingai perskaityti mūsų įmonės pavadinimo. Dar konkursui neprasidėjus, visiems paraiškų dalyviams lūkuriuojant už uždarų posėdžio salės durų UAB „Pūkas“ vadovas komisijos narių buvo pasveikintas kaip konkurso nugalėtojas, tai mes darome prielaidą, kad viskas buvo suderinta iš anksto o pats konkursas su dviem balsavimais buvo tik optinė apgaulė ir formalumas.

Po pirmo balsavimo UAB „Pūkas“ surinko 7 balsus, mes ir UAB „Muzikos topai“ surinkome po 3 komisijos balsus. Po paskelbto pakartotino balsavimo ir komisijos nario D. Katkaus replikos, „kad nesiblaškom, nebūkim komunistai, balsuokim kaip yra sutarta“ komisijos nariai pakeitė nuomonę ir UAB „Pūkas“ surinko 11 komisijos narių balsų, mes ir UAB „Muzikos topai“ gavome tik po 1 balsą. Po pirmo balsavimo niekas nei mums, nei UAB „Muzikos topai“ papildomų klausimų iš komisijos nepateikė, tai nesuprantame kodėl antro balsavimo metu pasikeitė komisijos nuomonė.

Nelabai supratome, o mums niekas iš komisijos ir nesiteikė paaiškinti, kodėl nugalėtojas tapo UAB „Pūkas“ o ne mes arba UAB „Muzikos topai“, nes paraiškos visų dalyvių atitiko visus keliamus reikalavimus, be to UAB „Pūkas“ savo ūkinę – komercinę veiklą Telšiuose jau vykdo - 94,5 MHz dažniu, tai kokia prasmė skirti jam dar vieną dažnį?

Nuo 2008 metų mes jau 4-tą kartą dalyvavome konkursuose, išleidome už paraiškų nagrinėjimus 11800 litų ir esame nusivylę šią komisija. Šiuo metu mes turime dažnį Telšiuose, kurio labai mažas galingumas, miesto gyventojai yra nepatenkinti, kad mūsų transliuojamos programos negirdi arba girdi su trukdžiais. Ne vieną sykį raštu kreipėmės ir į Lietuvos radijo ir televizijos komisija ir į Ryšių reguliavimo tarnybą su prašymais pakelti mums galingumą, bet sulaukiame vis to paties atsakymo, kad nėra galimybių pakelti galingumo ir vis pataria dalyvauti konkursuose, bet kai dalyvaujam atsimušame kaip į sieną, nes laimi radijo gigantai, o mes tik išleidžiame ir taip sunkiai uždirbamus pinigėlius.

Prieš teikiant paraišką šiam konkursui mes pridėjome ir prašymą, kad sutinkame atsisakyti dabar turimo dažnio ir, kad naujas dažnis mums reikalingas tik todėl, kad mūsų negirdi aplinkiniai kaimai, esantys Telšių regione, nes logiškai mąstant, kvailai atrodo, kad vietinės radijo stoties negirdi vietiniai gyventojai.

Pagal įstatymą galime per 30 dienų apskųsti šį sprendimą teismui, bet atsižvelgiant į tai, kad mes jau esam skundę anksčiau vykusių Lietuvos radijo ir televizijos komisijos konkursų rezultatus ir, savaime aišku, likdavome prie suskilusios geldos, tik patirdavome dar papildomas išlaidas, nebematome prasmės tai daryti dar kartą.

Kadangi jau nepirmą kartą susiduriame su šia komisija, darome prielaidą, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra paperkama bei pavaldi didmiesčių radijo stočių transliuotojams, konkursai vyksta neskaidriai, jei esi mažas transliuotojas, tai ir liksi mažu, ir jokių šansų tapti didesniu.

Apgailestaujame, kad viena yra sakoma o daroma visai kas kita, kad yra smukdomas smulkusis verslas, kad sukuriamos visas sąlygos monopoliui, jog mūsų mokėtojų pinigai yra švaistomi veltui, kad būtų išlaikyta kažkokia 13 narių komisijai, kuri net nesuvokia, apie ką kalba ir ko ten susirinko.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?