Suplėšytas pinigas virto našta

Bijau, kad spaudos kioske man įkišo netikrą pinigą. Pirkau keletą smulkmenų Šilutės spaudos kioske, o piniginėje turėjau tik 200 litų banknotą, tad grąžos gavau visą krūvelę 20 litų nominalo banknotais. Tik grįžęs namo pastebėjau, kad tarp jų yra ir perplėštas banknotas! Jis tiesiog suklijuotas paprasta lipnia juosta.

Daugiau nuotraukų (1)

Konstantinas (nevartok.lt)

Sep 24, 2012, 6:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:54 PM

Aš iškart išsigandau: ar iš manęs tokį pinigą priims kitose parduotuvėse, ar turėčiau šį banknotą nešti atgal į tą patį kioską ir reikalauti pakeisti? Kaip bijojau, taip ir įvyko – dar tą patį vakarą pardavėja atsisakė priimti mano suklijuotą banknotą, kai norėjau juo susimokėti už daržoves ir dešrą mūsų name įsikūrusioje krautuvėje! Kur dabar man jį dėti?“.

Skubame nuraminti Konstantiną – pagal Lietuvos banko patvirtintas Lietuvos Respublikos pinigų mokumo požymių nustatymo ir susidėvėjusių bei sugadintų pinigų keitimo taisykles, jo turimas pinigas turi būti priimamas mokėjimams ir atsiskaitymams. Tad banknotą atsisakiusi priimti pardavėja, nevartok.lt nuomone, buvo neteisi.

Pinigus, kurie nepriimami mokėjimams ir atsiskaitymams, galima nemokamai pasikeisti Lietuvos banke ir komerciniuose bankuose (tam reikia turėti asmens tapatybės dokumentą ir raštiškai paaiškinti pinigų sugadinimo aplinkybes).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?