Suaktyvėję sukčiai siūlo milijonus ir „BlackBerry“ telefonus

Šį rudenį vėl suaktyvėjo sukčiai. Jų laiškus žmonės gauna ne tik į savo elektroninį paštą įvairiuose socialiniuose tinkluose.

Interneto sukčiai kurpia nebūtas istorijas ir ieško patiklių žmonių.
Interneto sukčiai kurpia nebūtas istorijas ir ieško patiklių žmonių.
Daugiau nuotraukų (1)

Nevartok.lt

Sep 26, 2012, 10:29 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:07 PM

Per kelias dienas marijampolietis Viktoras sulaukė net kelių skirtingų „džiugių“ laiškų ir pasijautė netikėtai pralobęs. Tačiau visas džiaugsmas išgaravo, kai jis naujienomis pasidalino su žmona. Pastaroji iškart įtarė klastą, nes panašius laiškus gavo jos kolegė. Pirmasis laiškas atkeliavo nuo Stevo Morgano. Taip save pasivadino laiško siuntėjas iš Olandijos pasinaudojęs „Google“ vertimu į lietuvių kalbą.

„Aš atsiprašau už šį „Google“ vertimą, aš tiesiog manau, kad jūs nesuprantate anglų arba olandų kalbos. Mano vardas yra Steve Morgan ir dirbu finansų namuose Nyderlanduose, radau tavo adresą per mano interneto aplanką. Todėl rašau jums apie šio verslo pasiūlymą.

Per mūsų paskutinį susitikimą mano departamentas nustatė sąskaitą su didžiule suma US $ 6,500,000.00 (Šeši milijonai penki šimtai tūkstančių JAV dolerio), kuri buvo deponuota p. Williams iš Anglijos. Prieš mirtį jis perdavė US $ 6,500,000.00 sumą (šeši milijonai penki šimtai tūkstančių JAV dolerio) į banką čia, Nyderlanduose. Pagal mūsų finansų namų taisykles tik vienas užsienietis gali būti laikomas, kaip artimiausias p.Williams giminaitis. Niekas Nyderlanduose negali būti laikomi, kaip artimiausi giminės.

Man reikia jūsų leidimo arba kito giminaičio, kad lėšos gali būti išleistos ir pervedamos į Jūsų sąskaitą, sandorio pabaigoje jums liks 40 proc., o 60 proc. bus man ir mano kolegoms. Aš vis dar dirbu finansų namuose, ir tai yra tikroji priežastis, kad man reikia Jūsų pagalbos. Aš turiu visus reikalingus dokumentus, kurie leidžia šią operaciją sėkmingai atlikti.

Išsamesnė informacija bus teikiama pateikus greitą atsakymą. Nėra jokios rizikos. Mums reikės dirbti kartu, jei jus domina, aš jus patikinu, kad nėra daug laiko gaišti. Prašome atsakyti ir parašyti jūsų vardą, adresą, telefono ir fakso numerį, galėsiu paaiškinti procedūras“, – tokį laišką su „Google“ vertimu gavo Viktoras.

O štai čia antrasis „laimingas“ laiškas, kurį gavo Viktoras: „Jūsų elektroninio pašto adresas yra vienas iš 20 elektroninio pašto adresų, kuris laimėjo USD $ 90,000.00 dolerių, ir „BlackBerry Torch 9810 vykstančiame“ BlackBerry „ASIA PROMO 2012. Siųskite savo anketinius duomenis mūsų E-mail: davidwalker888@hotmail.co.uk. Pastaba: visi dalyviai buvo atrinkti iš daugiau nei 25.000 interneto svetainių per internetą visame pasaulyje, ir jei jūs gavote šį pranešimą, kaip Šlamštą“, tai kaltas jūsų interneto paslaugų tiekėjas“. Laišką pasirašė BlackBerry komanda iš Azijos.

Pasak nevartok.lt kalbintų pareigūnų, tai greičiausiai sukčių iš Nigerijos laiškai. Per dieną sukčiai išsiunčia keliasdešimt tūkstančių elektroninių žinučių. Ir kaip bebūtų keista, visada atsiranda lengvatikių užkimbančių ant jų kabliuko. Vėliau sukčiai paprašo pervesti mokestį už paslaugas, o žmogus laukdamas savo milijonų taip ir padaro.

„Gal ir būčiau rašęs laišką dėl telefono, bet, kaip visada visus reikalus „pagadino“ žmona“, – supratęs apgaulę ironijos neslėpė marijampolietis Viktoras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.