6 metus JAV gyvenanti šeima gauna sąskaitas už šiukšles Joniškyje

Mano šeima nuo 2006 metų kovo gyvena JAV. Prieš tai gyvenome Šiauliuose, Kyros gatvėje. Vyro mama gyvena Joniškio rajone, Bučiūnų kaime. Negaliu tiksliai pasakyti, bet gal kokiais 2008 metais ji gavo sąskaitą, kad reikia susimokėti už šiukšlių išvežimą net už mus.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mažeikienė

2012-10-04 13:48, atnaujinta 2018-03-16 09:02

Vyro sesuo nuvyko pas Joniškio komunalininkus ir paaiškino, kad mes negyvename ne tik pas mamą - mes apskritai išvykę ir gyvename JAV. Prieš išvykdami į JAV, kai pardavinėjome savo butą, įsiregistravome mamos bute, tačiau ten negyvenome nė dienos. Netrukus išvykome į JAV, o savo išvykimą iš Lietuvos oficialiai deklaravome.

Vyro sesuo iš Joniškio komunalininkų išgirdo, kad viskas bus sutvarkyta, kad įsivėlė klaida.

Ta pati situacija pasikartojo dar kartą - vėl sąskaita už mus, gyvenančius JAV. Kai vyro sesuo dar kartą nuvyko pas Joniškio komunalininkus, buhalterė pasakė nieko nežinanti ir kad mums teks mokėti.

O jau praėjusią savaitę gavau laišką iš antstolio. „Prašome sumokėti 220 Lt ir antstolio paslaugas 83 Lt“.

Mano vyro pasas liudija, kad  2006 kovo 4 d. mano šeima gyvena tik JAV. Per tuos metus net nebuvau išvykusi už JAV ribų.

Vyro mama yra buvusi tremtinė, o ją taip terorizuoja dėl tų sąskaitų. Net nežinau, ką daryti...

***

"Bendraukime" redakcijai šios istorijos šaknų ėmus ieškoti Joniškio savivaldybėje, iš jos atstovų išgirdome, kad Mažeikų šeima dokumentus apie tai, jog negyvena Bučiūnų kaime, seniūnijai pristatė 2009 metais. Kadangi dokumentuose nebuvo nurodyta, nuo kada šeima gyvena JAV, seniūnija užfiksavo laiško gavimo datą kaip išsiregistravimo iš buto Bučiūnuose laiką. Sąskaitose susikaupusi suma - tai iki 2009 m. už šiukšles priskaičiuotos, nors ir klaidingai, lėšos.

Taigi koks šios istorijos moralas? Išvykdami iš Lietuvos turite susitvarkyti daugybę biurokratinių dokumentų ir triskart pasitrinti, ar juos gavo bei reikiamai suprato atitinkamos institucijos. O Mažeikų šeimyną Joniškio savivaldybės darbuotojai paguodžia: jeigu bus pristatyti dokumentai lietuvių kalba, kad šeima Bučiūnuose negyvena jau nuo 2006 metų, susikaupusi skolon suma bus perskaičiuota arba visai anuliuota.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.