Padėkite įveikti narkotikų priklausomybę!

Devyniasdešimtaisiais, kai dar buvau pradinukas ir gyvenau viename iš miegamųjų sostinės rajonų, grįždamas po pamokų su kuprine, kuri svėrė bene pusę mano svorio, dažnai matydavau besivoliojančius švirkštus prie pat įėjimų į daugiabučius. Tuos švirkštus palikdavo narkomanai po savo eilinių dozių, kurių net nesidrovėdavo susileisti viešumoje. O pirkdavo jie iš vietinių narkotikų prekiautojų.

Mano artimas žmogus metus laiko išbuvo „švarus“, tačiau po metų, kaip ir dažnam žmogui pasitaiko, jį aplankė silpnybės akimirka. I. Budzaikaitės asociatyvi nuotr.
Mano artimas žmogus metus laiko išbuvo „švarus“, tačiau po metų, kaip ir dažnam žmogui pasitaiko, jį aplankė silpnybės akimirka. I. Budzaikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gvidas Labanauskas

2012-10-05 12:43, atnaujinta 2018-03-16 08:16

Ačiū mūsų kriminalinei policijai, kuri susidorojo su vietiniais platintojais. Esu dėkingas savo tėvams, kurie mane auklėjo bei mokė tokių daiktų saugotis ir bijoti. Noriu tikėti, kad mano vaikai tokių vaizdų nebematys.

Vis dėlto narkotikų platinimo grandis neliko visiškai uždaryta – liko taboras. Štai ir priežastis, dėl kurios šiandien rašau šį laišką...

Tarp mano artimųjų yra žmogus, kuris buvo emigravęs ir būtent užsienyje tapo priklausomas nuo narkotikų. Su šeimos pagalba, pasitelkus reabilitaciją, jis grįžo į tėvynę ir atsigavo. Metus laiko išbuvo „švarus“, tačiau po metų, kaip ir dažnam žmogui pasitaiko, jį aplankė silpnybės akimirka. Jam kilo noras vėl pasinerti į narkomanijos liūną. Gyveno mintimis – na, tik dabar, tik šiandien, juk man tik šiandieną yra blogai, o rytoj aš viską pradėsiu iš naujo.

Deja. Taip su stipriaisiais narkotikais nebūna. Manau, jis ir pats tai suvokė, bet vis tiek bandė apgaudinėti save – o tai yra pagrindiniai visų priklausomybių simptomai.

Anksčiau jis dar nežinojo, kurioje vietoje yra čigonų taboras, tačiau žinojo, kad ten visada gaus taip tuo metu trokštamą dozę... Be abejonės, silpnybės akimirkos metu, gavęs visą informaciją, lėkė būtent ten. Vėl prasidėjo dozių vartojimas. Diena iš dienos prasidėdavo ir baigdavosi kelionėmis į čigonų taborą...

Kodėl? Kodėl visa Lietuva žino, kad Vilniaus čigonų tabore prekiaujama narkotikais ir visos mūsų instancijos jau 20 metų yra bejėgės tai sustabdyti?

Aš nuoširdžiai noriu tikėti, kad mano, paprasto žmogaus nuomonė bus išgirsta ir kas nors pasikeis... Nors bijau. Aš bijau, kad eilinį kartą man teks nusivilti...

Dar norėčiau paminėti, kokia dabartinė mano minėto žmogaus padėtis. Šiomis dienomis jis po reabilitacijos – iš Vilniaus priklausomybės ligų centro, esančio Gerosios vilties gatvėje, vėl išėjo „švarus“. Aš labai džiaugiuosi ir stipriai jį palaikau!

Bet jeigu nebūtų tokio akivaizdaus „taško“, į kurį visi, turėdami tokių polinkių, kaip jis, silpnybės akimirkomis galėtų vėl kreiptis, manau, būtų visiems mums geriau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.