Paskolos prispausta šeima: „Verkti norisi, bet nepadės“

Mūsų istorija panaši į šios šeimos, vargstam irgi su paskolom... Viskas prasidėjo, kai prieš 5 metus susipažinau su dabartiniu savo gyvenimo draugu, nusprendėme kartu susieti savo gyvenimus. Tada gyvenau Vilniuje, paėmiau 7000 litų paskolą iš „Big Bank“ bendro gyvenimo pradžiai. Išsinuomojome butą, įsikūrėme. Aš dirbau, o draugui, deja, nesisekė rasti darbo.

Paskolos skola išaugo jau virš 15 000 lt. Baisu ir pagalvoti, kas bus, jeigu mus perduos antstoliams.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Paskolos skola išaugo jau virš 15 000 lt. Baisu ir pagalvoti, kas bus, jeigu mus perduos antstoliams.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta

Nov 3, 2012, 10:35 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:27 PM

Teko palikti Vilnių, nebegalėjau mokėti už butą viena. Įkalbėti anytos atvykome į Marijampolę. Draugas iš karto įsidarbino, iki šiol dirba tame pačiame darbe. O Aš šiaip ne taip įsidarbinau alubaryje.

Savininkai sužinoję, kad laukiuosi, visaip kaip stengėsi išmesti iš darbo, teko iki dekretinių atostogų nuolat imti nedarbingumo pažymėjimus, kad bent kažką mokėtų „Sodra“ gimus vaikeliui.

2009 m. mums gimė dukrytė (taip pat turiu sūnų nuo kito vyro), gaudavau ne kažin ką: pirmaisiais metais - 560 Lt, o antraisiais - truputį virš 400 Lt. Sūnus išlaikymo jokio negauna.

Taigi bankui reikia mokėti 300-400 Lt kas mėnesį, kas 3 mėnesius gali redaguoti įmokas pasirašant tam tikrą sutartį. Draugas buvo skolingas „Omnitel“ bendrovei, tad metus laiko gaudavo apie 500 litų.

Na, paaugo dukrelė, jai dabar 3,5 metų. Vienas vyras dirba, praėjusį mėnesį atlyginimo gavo vos 1000 litų, mano pajamos 52 - Lt...

Nebežinau, kas laukia mūsų šeimos, o ypač vaikų. Vyresnėlis lanko treniruotes, važiavo komanda į rungtynes, o jis liko namuose, nes nėra pinigų. Pratybų sąsiuvinių mokyklai taip pat neturi. Kaip gyventi tokiu atveju? Verkti norisi, bet nepadės.

Vyras į užsienį nė už ką nevažiuoja, nors kalbėta ne kartą, yra Anglijoje ir giminių, kurie padėtų, deja.

Paskolos skola išaugo jau virš 15 000 lt. Baisu ir pagalvoti, kas bus, jeigu mus perduos antstoliams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.