Norvegijos vagių laimikius priglaudžia Lietuva

Jei esi žmogus, linkęs nusižengti visuomenės normoms ir linkęs pasisavinti tai, kas tau nepriklauso, suklusk. Norvegijos piliečiai dažnai kalbasi apie tai, kad Lietuvoje labai lengva legalizuoti vogtą valties ar katerio variklį. Nes, kaip paaiškėjo, tam užtenka tik ranka rašyto raštelio. Gal tai nieko ir nenustebins, nes jeigu valdžios organams nesvarbu, tai paprastam piliečiui tada iš viso vis vien. Bet kur mes taip mąstydami nusirisime?

Lietuvos banditai siaučia ir „garsina“ Lietuvos vardą, o paskui jau nebesvarbu, ar lenkas, ar rumunas, ar dar koks nors emigrantas vogs, bet iš pradžių linksniuos Lietuvos vardą.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Lietuvos banditai siaučia ir „garsina“ Lietuvos vardą, o paskui jau nebesvarbu, ar lenkas, ar rumunas, ar dar koks nors emigrantas vogs, bet iš pradžių linksniuos Lietuvos vardą.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Petraitis

Nov 16, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:16 AM

Pastaruoju metu padaugėjo tokių vagysčių Norvegijoje, ir dauguma Norvegijos piliečių supranta, kur jų turtas atsidūrė. Bet ką gali jis padaryti, jeigu tas daiktas Lietuvoje jau yra legalizuotas?

Paradoksas tas, kad bandom kovoti čia, Norvegijoje, su banditais, bet jų daugėja ir daugėja, nes jie atrado nekontroliuojamą nišą. Bet kas paskui atsako už jų darbelius? Atsakysiu - Lietuvos vardas!

Jau buvo pradėjusi gerėti situacija, kai lietuvius pradėjo gerbti dėl jų sąžiningo ir kruopštaus darbo. Bet va - tokie žmonės kiša ir kiša doriems, darbingiems žmonėms pagalius į ratus.

Man ne vienas Lietuvis ir skambino, ir laišką rašė, kad atsibodo jau iki gyvo kaulo tokių žmonių darbeliai, per kuriuos kenčia darbingi ir sąžiningi asmenys. Stebėjau ir Lietuvos spaudą, ir televiziją, bet išgirdau tik tai, ką jau ir taip žinojau. Valdžia dabar labai kovoja už teisingumo vykdymą, bet kovoja tik savo sluoksnyje. Prezidentė taip pat: akcentuoja teisingumą ir sąžiningumą, bet tik tarp savo lūpų!

Sakysite, ko čia puoli Lietuvos prezidentę, emigrante? O kaip nepulti, jeigu jai terūpi, kas dedasi valdžios viršūnėje. Šaukia rėkia, o nieko nedaro! Kur ta kova su teisingumu, miela prezidente?

Dėl ko Lietuvos banditai ne kalėjimuose tupi, o po svetimas valstybes keliauja ir Lietuvos vardą garsina - tik ne iš gerosios pusės?

Pasiklausykite, ką Norvegijos piliečiai sako. Pacituosiu: „Turbūt nesvarbu Lietuvoje, ar automobilis, ar katerio variklis vogtas, bet vis tiek jį legalizuosi ir teisėtai pasisavinsi, nes teisinė bazė.“

Daug galiu parašyti, ką Norvegijos piliečiai mąsto ir kalba apie Lietuvą. Bet džiugu tai, kad iš naujo gerbia Lietuvos piliečius, kurie sąžiningai dirba, nes jie žino, kad lietuvis gali dirbti ir gerai dirbti.

Bet aš vis tiek panašų straipsnį išplatinsiu ir Norvegijos spaudoje: jei turi nusipirkęs vogtą katerio variklį, vyk į Lietuvą ir tą variklį legalizuok. Gal tada, pradedant nuo prezidentės ir baigiant paprastu policininku, pradės veikti teisingumas ir teisingumo organai.

Sakysit, negąsdink, emigrante? Jei taip galvojate, tai klystate, nes jeigu dar nusileisim banditams, tai kas iš to beliks?

Nors aš emigrantas, bet nesu toks žmogus, kad į viską nusispjaučiau ir užmerkčiau akis. Nesvarbu, ką komentaruose rašo apie mane ir mano mintis. Aš bijau tik Dievo, nieko daugiau.

Tiesa, pridėsiu dviejų Lenkijos piliečių pokalbio nuotrupas: sudirbkim lietuvius, nes matai, kaip lietuvius tiesiog griebte į darbus priima, o mūsų atsisako, pradėkim vogti, nes vis tiek apie lietuvius pagalvos. Čia realus pokalbis buvo! Jokio melo ar pasakos.

Taip jau yra - Lietuvos banditai siaučia ir „garsina“ Lietuvos vardą, o paskui jau nebesvarbu, ar lenkas, ar rumunas, ar dar koks nors emigrantas vogs, bet iš pradžių linksniuos Lietuvos vardą.

Bet sugrįšiu prie esmės. Esu pasirengęs stipriai sugėdyti Lietuvos valdžios elitą, kad nors koks rezultatas stipresnis būtų pasiektas. Visi žinom - Lietuvoje klesti didelio masto korupcija. Bet kur jos nėra? Visose šalyse yra, bet kodėl kitų šalių žmonės taip nėra linčiuojami, kaip lietuviai?

Prašau - nepirkite vogtų variklių ar daiktų, parvežtų iš kitų valstybių, nes taip tik suteikiam dar didesnę valią nusikalsti linkusiems žmonėms.

Bergeno, Stavangerio Moldos, Alesundo, Geilos, Trumsės, Drameno lietuviai jau stipriai sujungė pajėgas prieš banditus iš Lietuvos, ir jų vis mažiau tuose miestuose yra, tad neatsilikite ir kiti Norvegijos miestai. Sustabdykime nors kiek tą bjaurią karuselę dėl geresnio šviesesnio rytojaus, dėl ateities, dėl savo ir svetimų vaikų ateities.

Gal vieną dieną ir Lietuvos valdžios elitas pastebės mus visus, mūsų triūsą ir padės mums. Gal praregės, kol nebus per vėlu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.