Nukniaukei vištą - 5 metams į kalėjimą, pavogei milijoną - gali išsisukti

Žmogus įgėlė bitei. Bitė iš skausmo ištino. Žmogus nuskrido rinkti medaus, o bitė - gert su kaimynu. Šitie Mariaus Berenio dainos „Atbulai“ žodžiai skamba mintyse, kai pamąstau apie padėtį Lietuvoje. Juk tikrai čia beveik viskas vyksta atvirkščiai.

Lietuvoje daug kas vyksta atbulai.<br>123rf. nuotr.
Lietuvoje daug kas vyksta atbulai.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Trapopkinas

Nov 16, 2012, 12:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:31 AM

Pavogęs vištą sėda penkeriems metams į kalėjimą, pavogęs milijoną gali ir visai nesėsti. Tai kur logika?

Matyt, M. Berenis ir sukūrė šią dainą matydamas ir negalėdamas suvokti to, kas dedasi Lietuvoje.

Štai terorizmu kaltinama mergina, jai gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Uždaroma į areštinę, nors faktai apie jos galimą terorizmą tik gandai. Niekas jos nepagavo su bombomis apsimuturiavusios, niekas sprogmenų nerado jos namuose. Ir viskas tik dėl to, kad ji  - paprasta mergina.

Štai kas kita, kai kalbame apie tikrai pavojingus, bet aukštą rangą turinčius asmenis. Kalbėdamas apie labai pavojingą, aš turiu labai pavojingą asmenį.

Visi atsimenate, kai kavinėje su ginklu siautėjo maniakas, kuris buvo aukšto Lietuvos pareigūno apsaugininkas. Akivaizdus pasikėsinimas nužudyti, nes buvo paleistas ne vienas šūvis (net 7) į virėją. Tik per stebuklą žmogus išliko nesužeistas. Maniakas priešinosi pareigūnams, kurie atvyko jo tramdyti. O ar buvo suimtas?

Teisme šio potencialaus žudiko advokatai pateikė gydytojų išvadas, kuriose sakoma, kad tai buvo tik laikinas psichikos sutrikimas, ir prašė grąžinti leidimą ginklui. Didesnio tyčiojimosi iš visuomenės neteko regėti nei girdėti. Mano manymu, toks asmuo turėjo atsidurti kalėjime ir ten praleisti bent dešimt metų.

Žinoma, ginklo jam neturėtų išduoti visą likusį gyvenimą, nes psichozė gali kartotis. Be to, manyčiau, kad tokiam turėtų būti atimta ir teisė vairuoti visam likusiam gyvenimui, nes jis juk pavojingas, jam gali bet kada užeit mintis pasivažinėti per žmones gatvėse. Deja,tokie išvengia visko, ko neišvengtų paprastas.

Štai skaitau naujienas: pagautas dviračio vagis, sulaikytas trims mėnesiams. O kai pagauna įžymybę vagiant pinigus ji belangės išvengia. Maža to, ji šiurkščiai tyčiojasi iš teismo, nes neigia tą, kas buvo įamžinta filmavimo juostoje. Matyt, advokatą gerą pasisamdė, kuris turi gerų ryšių, tad viskas atleidžiama.

Šaunu, kai Lietuvoje šauniai pareigas atlieka teisėsaugininkai ir griauna privačių žmonių namus, kurie pastatyti be leidimo. Juk reikia įstatymą gerbti, net jei tas namas stovi kažkur niekam neįdomioje vietoje, kažkokiuose laukuose. Bet jis be leidimo. Tad griauna tokius namus teisėsaugininkai kaip kortų namelius. O štai Lietuvoje gerai žinomas asmuo gali pristatyti ištisus kvartalus be leidimų ar su netinkamais dokumentais netgi nacionaliniuose parkuose, ir jam niekas nieko padaryti negali. Jau net naujas posakis atsirado: „Runkelį ir bažnyčioje muša“.

Atsimenu dar vieną istoriją, kuri garsiai nuskambėjo žiniasklaidoje prieš kelis metus. Senukas stipriai kirviu sužalojo į jo namą įsibrovusį banditą. Viskas baigėsi tuo, kad senukas stojo prieš teismą, nes tas banditas buvo prokuroro sūnus. Pasirodo, prieš didikus net savo valdose nieko negali padaryti, antru atveju, pats atsakysi už tai, kad gyneisi.

Žodžiu, žmogus įkando arkliui, arklys įžūliai paklaiko. Žmogus nubėgo rupšnoti žolės, arklys nebejaučia saiko...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.