Kauniečiai liūdi: bus nupjauta prieškario laikus menanti liepa

Kažkada kiemas Kauno miesto centre buvo žalia oazė... Kieme augo ne vienas medis, Savanorių prospekto estakados šlaite žaliavo didžiulės akacijos, kurios pavasarį skleisdavo ypatingą savo žiedų aromatą. Ir nors kiemas, kaip jau minėjau, yra miesto centre, vasarą medžiuose suokdavo paukščiai. Metams bėgant, nebeliko akacijų... buvo nupjauti ir kiti medžiai, kurie kažkam trukdė...

Liepos kamienas pažymėtas didžiuliu raudonu kryžiumi, kurs reiškia tik viena - medis artimiausiu metu turi būti nupjautas.<br>D. Liutkuvienės nuotr.
Liepos kamienas pažymėtas didžiuliu raudonu kryžiumi, kurs reiškia tik viena - medis artimiausiu metu turi būti nupjautas.<br>D. Liutkuvienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Liutkuvienė

Dec 4, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:22 PM

Šiuo metu kieme yra likusi viena gražuolė liepa, menanti prieškario laikus... Senieji namo gyventojai pasakojo, kad ši kiemo puošmena buvo pasodinta namo savininko rankomis. Deja, dabar liepa jau taip pat, kaip ir kiti buvę kiemo medžiai, kažkam trukdo...

Nors medžiai, kaip mes žinome grynina orą, ir ji - vienintelis atgaivos šaltinis širdžiai, vyresniems šio namo gyventojams, kurie jau nebegali išeiti iš savo būstų. Liepoje yra įkeltas inkilas, suka lizdus paukščiai, kurie pavasarį namo gyventojus džiugina savo giesmėmis.

Šiuo metu kiemo puošmenos laukia liūdnas likimas, nes gražuolis jos kamienas pažymėtas didžiuliu raudonu kryžiumi, kurs reiškia tik viena - medis artimiausiu metu turi būti nupjautas... Ironiška, kad tos pačios Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius siekia, kad Kaunas taptų žaliausiu ir ekologiškiausiu miestu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.