Komendanto valanda. Ar baudomis išauklėsim jaunimą?

Valdžia nusprendė: 16 metų amžiaus neturintys vaikai nuo 22 val. vakaro privalo būti namie, o gatvėje gali būti tik su pilnamečiu atstovu. Apie „komendanto valandą“ paaugliams jau turbūt esu kalbėjęs ir rašęs prieš 7 metus. „Komendanto valandos“ mintis nėra bloga, bet jei ir vėl viską spręsime baudomis, tada tokios valandos tikrai nereikia.

„Komendanto valandos“ mintis jaunimui nėra bloga, bet jei ir vėl viską spręsime baudomis, tada tokios valandos tikrai nereikia.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
„Komendanto valandos“ mintis jaunimui nėra bloga, bet jei ir vėl viską spręsime baudomis, tada tokios valandos tikrai nereikia.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Liekis

Dec 4, 2012, 10:39 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:41 PM

Prieš 15 metų, dar studijuodami Klaipėdos kolegijoje socialinį darbą, lankėmės Švedijoje, Karlskronos mieste. Šiame mieste jau prieš tiek metų buvo „lauko socialiniai darbuotojai“. Jie po 22 val. lankydavosi klubuose, jaunimo susibūrimo vietose, gatvėse ir bendraudavo su jaunimu.

Sutikę nepilnametį jį parveždavo namo. Kitą dieną su nepilnamečio šeima bendraudavo specialistai, socialiniai darbuotojai aiškindavosi, kodėl vaikas buvo gatvėje.

Manau, priimant tokį sprendimą turėtų būti finansuojama socialinė tarnyba, kuri bendrautų ir dirbtų su šeima bei aiškintųsi, kodėl paauglys vėlai buvo gatvėje. Baudomis čia nieko neišspręsime.

Saulius Liekis yra Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?