Kelių gaidelį nufilmavęs vyras pats tapo įtariamuoju (video)

Jei susigundėte dalyvauti policijos skelbtame konkurse, kuriame jums siūloma siųsti filmuotą medžiagą apie kelių gaidelius, prieš tai gerai pagalvokite, nes galite patys nukentėti. Papasakosiu savo jau beveik pusę metų nesibaigiančią istoriją.

Filmuoti BMW pradėjau, kai šis atliko keletą pavojingų manevrų.
Filmuoti BMW pradėjau, kai šis atliko keletą pavojingų manevrų.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Šimanskis

Dec 5, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:43 PM

Rugpjūčio 7 d. per policijos interneto tinklapį nusiunčiau paties telefone įrengta vaizdo kamera filmuotą kelių gaidelio vaizdo įrašą, kuriame tipiškas Lietuvos BMW vairuotojas keičia eismo kryptis kaip lenktynių trasoje nerodydamas posūkio.

Iš pirmo žvilgsnio, tai ne toks ir didelis ar išsiskiriantis pažeidimas. Bet noras BMW nufilmuoti kilo po to, kai šio vairuotojas sukėlė pavojingą avarinę situaciją, kurios metu kitas sunkvežimio vairuotojas, kuriam sutrukdė BMW, „Via Baltica“ kelyje turėjo staigiai stabdyti. Dėl to susiskersavusi sunkvežimio puspriekabė blokavo abi važiuojamąsias kelio dalis. Gaila, bet nespėjau nufilmuoti tos situacijos, nes ir pačiam teko skubiai stabdyti ir trauktis į nevažiuojamąją dalį.

Vėliau pabandžiau filmuoti BMW, nes tikėjausi panašių veiksmų. Filmuota medžiagą įdėjau į youtube.com ir užpildęs pranešimo apie pažeidimus lentelę nusiunčiau policijai nuorodą į įrašą.

Po poros dienų sulaukiau pirmo skambučio iš Kauno policijos eismo įvykių registravimo skyriaus specialisto Efremo Lideikos - jis paprašė atvežti filmuotą medžiagą, nes neva jo kompiuteris netinka peržiūrėjimui ir jis negali peržiūrėti įdėtos medžiagos.

Aš nesutikau ir pasiūliau pareigūnui pačiam susirasti bent vieną komisariate veikiantį kompiuterį, bet tai nepadėjo ir per kitas tris savaites ponas Efremas man skambino vos ne kas antrą dieną su reikalavimais ir grasinimais būti atvesdintam. Po daugiau nei mėnesio į mano darbovietę Kaune atėjo kvietimas į policijos komisariatą atvykti kaip liudininkui ir kaip asmeniui, traukiamam baudžiamojon atsakomybėn.

Aš negalėjau atvykti dėl darbo reikalų, todėl po poros savaičių atėjo kvietimas į Jurbarko policijos komisariatą, nes gyvenu Jurbarko rajone. Šį kartą aš nuvykau į Jurbarko skyrių, ten policininkai iš pradžių nelabai patys suprato, o supratę tik gūžčiojo pečiais, kad esu dėl pilietiškumo šitaip tampomas. Man buvo žmoniškai paaiškinta, kad turiu paaiškinime parašyti, jog filmavau vaizdo kamera ir viskas.

Tuo, deja, viskas nesibaigė. Jau po savaitės sulaukiau eilinio pono Efremo skambučio su aiškinimu, kad buvo atlikta ekspertizė, kurios metu nustatyta, jog filmuota buvo telefonu. Jis vėl pareikalavo atvykti į policijos komisariatą Kaune ir vėl grasino, kad aš būsiu atvesdintas.

Skambučiai taip ir nesiliauja iki šios dienos. Aš nesuprantu, ko siekiama, kodėl tokiu atveju nėra skiriama bauda, o terorizuojama telefonu?

Manau, Kauno policijai pilietiškumas nereikalingas. Prieš keletą savaičių policija skambiai išreklamavo akciją „Filmuok pažeidėjus ir dalyvauk konkurse“. Vadinasi, visi, kurie filmuos telefonu, taps patys kaltinamaisiais.

Laukime tęsinio…

Policijos departamento prie VRM komentaras:

"Informuojame, kad Kauno policijoje buvo gautas piliečio pareiškimas, kuriame prašoma nubausti jį nufilmavusį asmenį, kadangi jis galimai pažeidė kelių eismo taisykles. Atsižvelgiant į tai, buvo pradėta administracinė teisena, o siekiant išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes, asmuo, nufilmavęs pažeidimą, buvo iškviestas į policiją. Siekiant galutinai ir išsamiai išsiaiškinti visas šio įvykio aplinkybes, Kauno aps. vyriausiajame policijos komisariate pradėtas tyrimas, apie kurio rezultatus bus informuota ir visuomenė".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.