Vilniaus kontrolieriai bukesni net už sovietinius karininkus

Po tarnybos sovietų armijoje tvirtai laikiausi nuomonės, kad bukesnių žmonių nei sovietų karininkai tikrai nėra. Šiandien, po kelionės Vilniuje troleibusu, nuomonę pakeičiau. Pasirodo, už sovietinius karininkus bukesni sostinės viešojo transporto bilietų kontrolieriai.

Iš kontrolierių sunku sulaukti žmoniško supratingumo - jie sausai laikosi savo instrukcijų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Iš kontrolierių sunku sulaukti žmoniško supratingumo - jie sausai laikosi savo instrukcijų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Vosylius

Dec 12, 2012, 5:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:29 PM

Situacija - tradicinė. Antradienis, 10 val., L. Sapiegos stotelė Antakalnyje. Į antrojo maršruto troleibusą, važiuojantį stoties link, įšoka bilietų kontrolieriai. Greitai tikrina bilietus ir jiems nusišypso laimė. Zuikis!

Užmetu akį į zuikį. Inteligentiška, tvarkinga moteris. Ji akivaizdžiai sutrikusi išsitraukia iš piniginės kvitą, įrodantį, kad prieš 10 minučių ji už 100 litų papildė Vilniečio kortelę mėnesiui, bet per išsiblaškymą ar rūpesčius pamiršo jį aktyvuoti. Kam nepasitaiko.

Moteris jau tiesė ranką aparato link, kad galėtų kortelę aktyvuoti, tačiau ją suturėjo budrus kontrolierius. „Lipkite lauk, teks mokėti baudą“, - pareikalavo jis.

Moters aiškinimai, kad ji yra universiteto dėstytoja, skuba į egzaminą, o prieš 10 minučių įsigytą bilietą tiesiog pamiršo „nupypsinti“, kontrolieriui nepadarė jokio įspūdžio. Liko nesukalbamas kaip uola. Mat instrukcija kitaip elgtis neleidžia! O apie elementarų žmoniškumą, matyt, jis nieko nėra girdėjęs.

Stebėdamas šią bjaurią sceną, prisiminiau sovietų armiją. Na, taip, ten karininkai buki, irgi besilaikantys kiekvienos marazmatinio statuto eilutės, tačiau net ir jie kartais prieš įstatymą sugebėdavo užsimerkti ir padaryti kareiviams malonių išimčių.

Vilniaus kontrolieriams net tokia Dievo dovana neduota. Į egzaminą skubanti universiteto dėstytoja buvo išlaipinta ir nuvesta į kontrolierių mikroautobusą, užuot jai leidus aktyvuoti ką tik papildytą bilietą ir palinkėjus ateityje būti atidesnei.

Šiaip jau Vilniaus kontrolieriams ant nugarų labiau tiktų ne užrašas „Keleivių kontrolė“, kaip dabar, o „Baudėjų būrys“. Tada bent nesitikėtum, jog iš tokių tipų kartais įmanoma sulaukti elementarios pagalbos ir supratingumo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.