Gyventi į Londoną atvykęs lietuvis: „Jaučiuosi nugalėjęs save“

„Šiltas ir jaukus kambarys, patogi aplinka ir rami kasdienybė verčia apmąstyti jau kuris laikas be perstojo besisukančias mintis.  Rami aplinka, bet ne aš pats. Diena iš dienos gyvenimas, kuris jau tapo vienodas, nieko naujo nebeneša. Ta pati rutina, jokio tobulėjimo ar labai aiškaus judėjimo į priekį. Kokia manęs paties ir viso to prasmė? Kaip reikėtų judėti toliau? Pati egzistencija turi turėti prasmę, nes niekas iš niekur neatsiranda, kaip ir niekur negali išnykti“.

Gyvenimas Londone: iššūkiai tik prasideda.<br>"Reuters" nuotr.
Gyvenimas Londone: iššūkiai tik prasideda.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Povilas Stonkus

Dec 14, 2012, 9:50 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:41 PM

Toks įrašas buvo parašytas tuo metu dar neparengtam tinklaraščiui. Nutariau jį papildyti ir viską permąstyti šios dienos mintimis, kai esu Londone. Dabar jau viskas kitaip, nei tada, kai rašiau Lietuvoje. Ir aš pats negaliu patikėti, kad vienas mygtuko paspaudimas, nusipirktas lagaminas ir lėktuvo bilietai atnešė tiek daug pokyčių ir išgyvenimų. Rodos, spėk sugaudyti ir susigaudyti savyje, kaip viskas greitai keičiasi.

Metus laiko bandžiau kovoti su savyje užleista jėga, kuri verčia palikti viską taip, kaip yra, nes gi „geriau nebus“ ir šiuo metu jaučiuosi už ją stipresnis, nes nugalėjau pats save. Juk iš gyvenimo reikia ne gauti tai, ką jis duoda, bet išėjus iš savo komforto zonos viską išsireikalauti pačiam.

Pačių atsakymų, ko tau reikia reikia... jų reikia ieškoti tik savyje. Taip, pačiame tavyje. Ten  glūdi visi atsakymai ir net jeigu jų nežinai - juos sužinosi tik tuomet, kai išmoksi išgirsti.

Žmogus turi turėti svajonių. Jis turi turėti tai, kas jį verčia kiekvieną dieną keltis iš lovos ir veikti  kas dieną, kiekvieną valandą, kiekvieną minutę ir net sekundę. Žmogus turi turėti variklį, o aš jo nebeturėjau, kol pats nenusprendžiau pasikeisti. Buvau gan senokai užslopinęs svajones, vidinį variklį išardęs. Ir tarsi pasisakęs sau seną ir negerą lietuvišką patarlę: „Gyvenimas, vaikeli, ne rožėmis klotas“.

Visi metai galvojimų ir apmąstymų man leido suprasti, kad geriausias metas veikti yra būtent dabar. Ne vakar, ne rytoj, o būtent - tik DABAR. Juk gyveni šiuo metu. Ar teisinga pasielgiau, atsakymą man pateiks pati ateitis, kuri manęs dar tik laukia (čia dar labai padeda tikėjimas ir netikėjimas).

Pats pirmas iššūkis priimtas ir įgyvendintas ir juo labai džiaugiuosi. Tačiau dabar, kai rašau įrašą, supratau, jog iššūkiai manęs dar tik laukia ir tai netgi nebuvo iššūkis. Kai jį įveiki - supranti, kad jis buvo per lengvas, kad nelabai tai ir pavadinsi iššūkiu. Nors tuo metu, kai paspaudžiau mygtuką „pirkti“, atrodė viskas labai sudėtinga ir tikrai ne iš karto išdrįsau tai padaryti. Savyje kažkodėl aš vis dar jaučiuosi bailys.

„Iššūkiai padeda jums atrasti savyje tai, apie ką net nežinojote. Jie yra tai, kas išplečia galimybes, jie padeda jums peržengti ribas“. (Cicely Tyson)

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.