Bauda už tą patį nusižengimą - du kartus

Ši istorija man nutiko dar vasaros pabaigoje, tačiau nuoskaudą jaučiu iki šiol. Rugpjūčio 28 d. atvažiavau su vaikais į Kauno klinikas ir pastačiau automobilį prie Endokrinologijos skyriaus aikštelėje. Čia jau matėsi automobiliai, ant kurių lango buvo priklijuoti lipdukai su įspėjimais apie pažeidimus. Anksčiau ta gatvelė buvo neapmokestinta.

Moteris pasipiktino nauja parkavimo tvarka prie Kauno klinikų.<br>Redakcijo archyvas
Moteris pasipiktino nauja parkavimo tvarka prie Kauno klinikų.<br>Redakcijo archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Sakalauskienė

Dec 15, 2012, 9:41 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:10 PM

Tą kartą sumokėjau už porą valandų, bet atsitiko taip, kad gydytojas užtruko priimti mano neįgalų vaiką ir mes pavėlavome keliolika minučių ir jau radome tokį pat įspėjamąjį lipduką. Nežiūrint to, kad ekipaže turėjau tris vaikus ir jie buvo pavargę, paskambinusi nurodytu ant įspėjamojo lipduko telefonu, sužinojau, kad galima atvažiuoti į skyrių prie Kauno pilies ir susimokėti baudą. Taip ir padariau.

Vietoj baudos kvito man davė už 30 ar 40 Lt, nebepamenu tiksliai, knygutę su stovėjimo bilietais, kuriuos reikia trinti. Merginos paaiškino, kad įsigijus šią knygelę, daugiau jokių sankcijų nebebus. Dar pritaikė nuolaidą, nes turėjau vaiko neįgalumo pažymėjimą.

Supratau, kad neseniai apmokestino tam tikras stovėjimo vietas ir kaip auklėjamąją priemonę dabar taiko tokių bilietų knygučių pardavimą, kad žmonės priprastų prie naujai apmokestintų vietų. Tokių kaip aš buvo visa eilė. Mano vaikai laukė, kol aš pastovėjau eilėje ir susimokėjau vadinamąją „baudą“.

Dabar, praėjus trims mėnesiams, įmonė gavo šį raštą su įspėjimu (prisegtuke). Paskambinau laišką paruošusiam Denui-Jonui Mačiukui ir sužinojau, kad tokių kaip aš buvo daug ir kad savivaldybė gavo iš to skyriaus prie Kauno pilies, kuris vadinasi VŠĮ „Automobilių bilietų stovėjimo aikštelė“ nurodymą apie pažeidimą ir turės mane nubausti bent minimalia 40 Lt bauda. Kadangi į Kauną važiuoju kartą metuose ir man ta knygutė nereikalinga, taip išeina, kad turėsiu baudą sumokėti antrą kartą, o merginos iš VŠĮ „Automobilių bilietų stovėjimo aikštelė“ mane ir daugumą kitų žmonių apgavo. Kiek supratau iš savivaldybės valdininko, ta apgaulė tęsiasi ir vyksta nuolat.

Tikiuosi, kad žiniasklaida bus pajėgi apginti žmones, kad ateityje nepakliūtų į tokias pinkles kaip aš. Gaila, kad savivaldybės pareigūnai iš tos situacijos nemato išeities, nors tai jie turėtų pasirūpinti, kad būtų tvarka ir nebūtų dvigubo apmokestinimo. Už ką tada mes mokame mokesčius?

Všį "Automobilių stovėjimo aikštelės" pažeidimų analitikė Auksė Gecevičiūtė:

"Informuojame, kad dėl 2012 m. rugpjūčio 23–30 d. įvykusio gedimo mūsų kompiuterinėje sistemoje dalis duomenų apie padarytus administracinius teisės pažeidimus buvo sunaikinta. Viešosios tvarkos tarnybai išsiuntėme raštą dėl medžiagų, susijusių su minėtu gedimu, atšaukimo, taip pat prašėme nutraukti administracinių teisės pažeidimų bylų teiseną, šiems transporto priemonių valdytojams".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?