„Ežio“ pakuočių pigiai prisipirkę vartotojai: apgauti ar apgavikai?

Pastarosiomis dienomis „Ežys“ skelbė akciją - įsigyk „Ežio“ pakuotę už 0,9 Lt ir sąskaitoje turėsi 5 litus. Pirmadienį dar buvo tvirtinama, kad sąskaita galima išleisti pagal savo poreikius. Todėl daugelis žmonių puolė masiškai įsigyti korteles, ir ne po vieną - po 200, 500, aš asmeniškai pirkau 1600. Žinau, kas turi 5000 ir 17000 šių kortelių.

Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Plakys

Dec 21, 2012, 2:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:48 AM

Tačiau vakar tinklalapyje atsirado užrašas: „5 Lt sąskaitoje negalioja skambučiams ar SMS žinutėms į padidinto tarifo numerius (loterijos, balsavimai ir t.t...)“.

Pirkau korteles, kai sąlygos buvo kitokios, įsigijus jas - sąlygos pasikeitė. Tokių „aukų“ kaip aš daug. Įmonės tinklalapyje nurodyta, kad „Omnitel“ įsipareigoja teikti Paslaugas pagal tarptautinių standartų ir LR teisės aktų reikalavimus“, teisiniuose aktuose skelbiama, kad: 6 straipsnis. „Sąžiningos verslo praktikos principas. Pardavėjai ir paslaugų teikėjai, siūlydami įsigyti ir teikdami prekes ir paslaugas vartotojams, privalo laikytis sąžiningos verslo praktikos. Prekės ir paslaugos turi būti siūlomos taip, kad vartotojui būtų aiškus pasiūlymo komercinis pobūdis“.

Be to, nei pakuotėje, nei tinklalapyje prie akcijos nebuvo skelbiama apie apribojimus (pakuotėje tokios informacijos nėra). Akivaizdžiai buvo pažeistos vartotojų teisės, bet žmogui, įsigijusiam 50 ar 200 kortelių, kad ir man - 1500, bylinėtis prieš monopolininką ryšio tiekėją beprasmiška.

Žmonės liko nuskriausti, o gavo pelną.

Pabandžiau susisiekti su jais, tačiau išgirdau, kad atsakymą pateiks per 5 dienas. Nesugeba, net operatyviai reaguoti.

***

Daiva Selickaitė, „Omnitel“ atstovė ryšiams su visuomene:

„Įsigijus „Ežio“ pakuotę už 0,90 Lt su sąskaitoje esančiais 5 litais, vartotojai šiuos pinigus gali išleisti naudotis telekomunikacijų paslaugomis, taip pat ir padidinto tarifo skambučiams ir SMS. Tačiau pastebėjus, kad, įsigijus šią pakuotę, siekiama pasipelnyti išgryninant sąskaitoje esančius pinigus, o ne naudotis paslaugomis, buvo užkirstas kelias tokiems nesąžiningiems veiksmams ir apribotas naujai aktyvuotų „Ežio“ kortelių turėtojams naudojimasis keliais trumpaisiais numeriais - 1398, 1679, 1654 ir 1656.

Bet kokiu atveju vartotojai, kurie, suvilioti nesąžiningo pasipelnymo idėjų, įsigijo „Ežio“ pakuočių akcijai prasidėjus ir jų dar nepanaudojo, galės grąžinti nepraplėštas pakuotes, pateikdami įsigijimo dokumentus (pirkimo čekį su data). Tam tereikia parašyti el. paštu info@ezys.lt ir susitarti dėl laiko ir vietos, kur bus galima pakuotes grąžinti. Pinigai, kurie buvo pervesti bandant pasipelnyti jau įvedus apribojimus, bus grąžinti į sąskaitas ir galės būti išnaudoti telekomunikacijų paslaugoms“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.