Laimingų istorijų pabaigos iš beglobių gyvūnų gyvenimo!

Jūs ir mes kasdien įpratę skaityti apie žmonių žiaurumą. Ypač kai paliečiame jautrią beglobių gyvūnų temą. Kai viskas atrodo taip įsišakniję, nepakeičiama ir beprasmiška.

„Naminukai“ visus šiuos metus skyrė tam, kad kuo daugiau mažųjų keturkojų gatvėse surastų namus.
„Naminukai“ visus šiuos metus skyrė tam, kad kuo daugiau mažųjų keturkojų gatvėse surastų namus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-21 09:22, atnaujinta 2018-03-14 12:04

Bet šįkart tegu viskas nušvinta! Tegu tai bus mūsų kalėdinė dovana Jums! Apie Jus, šviesius žmones, kurie gyvena visai čia pat ir kurie sugeba net pačioms liūdniausioms istorijoms suteikti pasakos pabaigą. Tebūnie tai mūsų garsus "Ačiū" Jums, kurie palaikėt, skaitėt mūsų istorijas, rėmėt, padėjot, priglaudėt arba tiesiog tyliai buvot šalia.

Šis straipsnis brendo ne vieną dieną ir laukė ypatingos progos išvysti dienos šviesą. Ir nors tai bus tik dalis istorijų nuotrupų apie tai, kaip keturios letenėlės iš gatvės purvo įžengė į šiltus namus, bet tegu jos įkvėpia daryti gera ir tikėti, tikėti, tikėti!

Naminukai“ visus šiuos metus skyrė tam, kad kuo daugiau mažųjų keturkojų gatvėse surastų namus. Esame laimingi, kad per šiuos metus savo kelyje sutikome daugybę nuostabių žmonių, ir atsiprašome, kad vis skubėdami nerandame tinkamiausio laiko Jums iš širdies padėkoti, Be Jūsų niekada nebūtų to, apie ką norime papasakoti ir parodyti...

Dar vasarą į mus kreipėsi „Lesės“ savanoriai, prašydami suteikti prieglobstį trims baisiai šnypščiantiems mažiems katinėliams, kurie buvo apsigyvenę vienoje Karoliniškių pašiūrėje. Kelių dienų bėgyje per vargus pavyko sugaudyti mažylius, kuriuos praminėme „Karoliniškių šnypštukais“. Mažyliai labai greit surado namus ir štai kaip jiems dabar sekasi! (1-2 nuotr.)

Katinėlis Starkiukas buvo perimtas iš Kalvarijų gatvėje gyvenančių žmonių, kurie nuskandino visus jo brolius ir sesutes, o patį Starkiuką norėjo išnešti į turgų. „Naminukų“ globoje Starkiukas buvo neilgai, bet spėjo ir stipriai susirgt. Dėjom visas pastangas, kad oranžinis mažylis pasveiktų! Taip ir buvo: Starkiukas pasveiko, iškeliavo į namus, o netrukus sulaukėm ir nuotraukų. (3 nuotr.)

Viena ypatingiausių šių metų istorijų tai katinėlio Bliuzo ir jo sesytės Munos, kurie iškeliavo gyventi į Norvegiją. Daugiau nei prieš pusmetį, sulaukėme pagalbos šauksmo iš Jeruzalės rajono. Nuvykę, iš ten parsivežėme ir pas globėją Agnę laikinai apgyvendinome septynis siaubingai sergančius kačiukus ir jų mamytę. Gydymas buvo alinančiai ilgas ir brangus. Visi katinėliai pasveiko, tačiau liga nepraėjo nepastebėta: šešiems iš septynių katinėlių liko neskaidrios, negrįžtamai apsiblaususios akytės, o Bliuzas netgi neteko vienos. Lietuvė emigrantė iš Norvegijos nepabūgo šių estetinių trūkumų ir pasakė: „Juk ne už grožį mylime!” ir jau netrukus padengusi visas dokumentų ruošimo išlaidas, nupirko dviems kačiukams bilietą ir „parsiskraidino“ gyventi juos į savo jaukų namą prie miško Norvegijoje! Ir štai Bliuzo su Muna linkėjimai iš namų (4-5 nuotr.)

O štai katytės Sfina, Flerė, Frida, ir Gegužė (dabar Maja) „Naminukų“ globoje augo viename dideliame narvelyje su viena mamyte, nors ir nebuvo sesės. Jų istorija prasidėjo vaikų žaidimo aikštelėje Pašilaičiuose, kai kiemo mergaitės iš po balkonų surinko visą krūvą vos atsimerkti spėjusių laukinių kačių vaikučių, sudėjo į vieną kartoninę dėžę ir žaidė pradedant „namus“, baigiant „turgumi“. Neiškentęs vaikinas Dovydas perėmė gyvąją dėžutę ir kreipėsi pagalbos į mus. Šiuo kraiteliu pasidalinome kartu su kitu gyvūnų gelbėtoju Vadimu. Buvo visko: ir ligų ir netekčių, bet šiandien džiaugiamės, nes išgyvenę kačiukai turi namus ir siunčia linkėjimus! (6-9 nuotr.)

Dar keli buvę laukinukai, kurie ilsisi ant savo šiltų namų palangių- tai Kaukas ir Rio. Šiuos mažylius iš Strazdelio gatvės pavyko pagauti tik žvejybinio graibšto pagalba! O dabar katinėliai turi nuostabius šeimininkus! (10-11 nuotr.)

O štai katytės Voveruškos istorija išskirtinė tuo, kad gražuolė savo šanso turėti namus laukė tiesiog lauke, Prūdiškių kaime, kur kadais buvo tiesiog atvežta ir išmesta. Kadangi „Naminukai” tuo metu neturėjo vietelės šiai gražuolei, padėti stengėmės kitais būdais: platinom skelbimus ir ieškojom namų tiesiai iš lauko. Ir jie atsirado! Nors jos atvažiavę žmonės šiek tiek nusivylė pirmą kartą išvydę Voverušką (nuotraukose ji pasirodė esanti šiek tiek kitokia), bet jau netrukus taip išpuoselėjo katytę, kad ši tapo triskart žavesnė, dabar jos vardas Meina ir štai kaip ji atrodo dabar! (12 nuotr.)

Katytė Puzlė (dabar Jalta) su savo mamyte gyveno šaltuose Antakalnio garažuose. „Naminukai“ greit atrado namus ir mamytei ir mažylei, na o Jalta dabar turi geriausią draugą jūrų kiauliuką Ipolitą ir siunčia linkėjimus iš Kauno, iš savo namų! (13 nuotr.)

Dutas ir Kulis- du katinėliai perimti „Naminukų“ nuo sanitarinės tarnybos „Grinda“ slenksčio. Vėliau broliukai abu pateko į tuos pačius namus! (14-15 nuotr.)

Katytė Fortūna savo vardą irgi gavo ne šiaip sau, ši laimingoji buvo ta, kuri tiesiai iš lauko patekus į laikiną globą, nusprendė ten ir pasilikti su visam, nes globėjos nebegalėjo skirtis su šia katyte! (16 nuotr.)

Vyrų nemėgstanti Coliukė į „Naminukų“ globą pateko iš Kauno, dabar Coliukė jau turi namus, jos naujas vardas Liuka ir ji ne tik ištikimiausia mažos mergaitės žaidimų draugė, bet ir šeimininkės sargė, kuri visad draugų vizito metu, nesitraukia nė per žingsnį! (17 nuotr.)

Fanė ir Rubė buvo perimtos iš „Grindos“, šios sesytės buvo taip prisirišusios viena prie kitos, kad nusprendėme jų niekad nebeišskirti ir namų ieškot abiems kartu- radom! Ir štai laputaitės siunčia linkėjimus iš savo namų! (18 nuotr.)

Rainasis katinėlis Bobas, kuris su broliuku Marliu buvo išmestas soduose dabar taip pat turi ne tik namus, bet ir savo prižiūrėtoją ir geriausią draugą šunį! (19 nuotr.)

Dar vienas murkimo čempionas „Naminukų“ globoje praleidęs ilgą laiką- Kopis! Dabar šis gražuolis gyvena kaip karalius nuosavam name, kuriame nereikia jokių motorų, nes tam yra jis- murklys Kopis. (20 nuotr.)

Ir „Naminukų“ numylėtinė - Klara, su kuria skirtis buvo ypač sunku. Atkeliavo ji dar būdama visai mažutė iš šalia Vilniaus esančių sodų. Nors Klarą tarpusavyje vadinome tobula katyte, namų paieškos užtruko. O dabar labai džiaugiamės ir sakome, kad ji laukė ypatingų šeimininkų! Klaros namai jaukūs ir šilti, o ji siunčia kalėdinius linkėjimus! (21 nuotr.)

Atsiprašome, kad ir kaip norėtume parodyti, visos istorijos ir nuotraukos netelpa!

Ačiū visiems, kurie nepabūgo ir įsileido į savo namus beglobiuką. Lenkiamės prieš tuos, kuriems veislė nebuvo rodiklis renkantis gyvūną, ir  kurie pripažįsta faktą kaip blyną: mūsų vienetiniai mišrūniukai nėra prastesni ar mažiau protingi už masiškai „štampuojamus šablonus“.

Dar norime padėkoti tiems, kurie ištiesė pagalbos ranką skubiai ieškant laikinos globos, taip pat tiems, kurie atliko neįkainojamą vaidmenį ieškant beglobiams keturkojams namų (t.y. padėjo platint skelbimus internete). Ačiū Jums, kurie neliekat abejingi ir atsiliepiat į pagalbos prašymus,prisidedami finansiškai: Jūsų dėka buvo išgydyta, sterilizuota ir paskiepyta daugybė gyvūnų!

Ir atsiprašome tų, tik šįkart keturkojų... Kuriems mes taip ir likome paskutinė stotelė. Mažyliai bevardžiai katinėliai iš dėžutės, Lučiuk, Muni, Ota, Sami - Jūs mūsų skausmas, vargas, sielos žaizdos, skaudantis atminimas... Atleiskite, kad Jūsų taip ir nepavyko išgelbėti.

„Naminukai“ sveikina su šv. Kalėdom, linki jaukių švenčių ir dar kartą dėkoja, kad padedate judėti į priekį! Ir kad aplinkui daugiau šviesu negu tamsu!

Kodas: 302712405 

A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank)

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“